Сајам стручног усавршавања на ПМФ-у окупио више од 500 студената (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 10:01

Сајам стручног усавршавања на ПМФ-у окупио више од 500 студената (ФОТО)

На Природно-математичком факултету у Новом Саду одржан је седми по реду студентски Сајам стручног усавршавања. Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Овогодишњи Сајам одржао се 9. маја у периоду од 10 до 16 часова на Департману за математику и информатику и Департману за физику. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сајам је окупио велики број компанија, институција, организација и удружења грађана, али и више од 500 студената.
Као и претходних година и ове године организатор Сајма је Савез студената Природно-математичког факултета. Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Сајам је првенствено намењен студентима завршних година студија. Студенти нижих година студија имали су могућност да сазнају све о волонтирања у некој од фирми у нашој земљи.
Студенти су имали прилику да се упознају са фирмама из своје струке, али и да сазнају све о могућностима обављања праксе, волонтирања и запослења.
Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Студенти су такође обиласком сајма и кроз разговор са гостима и представницима организација, могли да виде како њихова струка изгледа у озбиљним и популарним фирмама и организацијама те да добију преко потребне савете и усмерења што се тиче њихове каријере и одговора на питање „Шта након студија?“.
Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Компанија Levi9 је ове године за студенте организовала и симулацију интервјуа из области: Java, Testing, Data, Hr.
Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Циљ организовања сајма је да се студентима прикаже како изгледа разговор за посао, упознавање са разним фирмама и послодавцима, као и могућност запослења и обављања стручне праксе. Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Овогодишњњи сајам окупио је велики број учесника: Мала радионица кафе, ICodeFactory, Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, Levi9, Имлек, DataDEV,  Startuj.com, Покрајински завод за заштиту природе, Гљиварско друштво Нови Сад, Биосенс институт, Smart Cat, Via Academica, Yason, Red Bull.
Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Генерални спонзори овогодишњег Сајма биле су компаније ICodeFactory и Levi9, као и Покрајински секретеријат за спорт и омладину.
Поред компанија, студентима су се и представиле студентске организације које делују на Природно-математичком факултету: Савез студената ПМФ-а, Научно-истраживачко друштво студената биологије и екологије „Јосиф Панчић“, Клуб физичара ПМФ-а, Друштво младих истраживача „Бранислав Букуров. Фото: Градске инфо/Петар Зинајић Вучковић Реализација Сајма подржана је од стране Природно-математичког факултета универзитета у Новом Саду.
Pitali smo studente: Zašto ste upisali Prirodno-matematički fakultet? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сајам стручног усавршавања на ПМФ-у окупио више од 500 студената (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.