Za socijalni program u Dnevniku 50 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2010, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za socijalni program u Dnevniku 50 miliona dinara

NOVI SAD - Vlada Vojvodine je u saradnji sa Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije obezbedila je više od 50 miliona dinara za socijalni program za radnike holdinga Dnevnik, izjavila je danas potpredsednica pokrajinske vlade Ana Tomanova Makanova.

Tomanova Makanova je u pisanoj izjavi za javnost navela da se za socijalni program dobrovoljno prijavilo 117 od 400 radnika.

"Na taj način bi se ovo preduzeće, koje se godinama susreće sa ozbiljnim problemima u poslovanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oslobodilo viška zaposlenih i uz reorganizaciju i tehničko-tehnološko opremanje, osposobilo za bolji i uspešniji izlazak na domaće tržište", navela je potpredsednica vojvođanske vlade.

Ona je apelovala na sindikat i Štrajkački odbor holdinga Dnevnik da se što pre aktivno uključe u ovu aktivnost i pomognu novom rukovodstvu kuće da se ovaj socijalni program što brže i uspešnije sprovede.

Najavila je da će pokrajinske vlasti preduzimati ostale mere, kao što je povezivanje radnog staža i obezbeđivanje zdravstvenog osiguranja za sve zaposlene.

"Ukoliko se ovaj posao što pre ne uradi, na moju veliku žalost, može se desiti da za pojedine delove holdinga Dnevnik više neće biti pomoći", poručila je Tomanova Makanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.