Најмлађи грађани приоритет Новог Сада: На платформи “Твој Град” предложено 50 идеја за изградњу и уређење дечијих игралишта

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Avg.2023, 15:20

Најмлађи грађани приоритет Новог Сада: На платформи “Твој Град” предложено 50 идеја за изградњу и уређење дечијих игралишта

Посебно дизајниране површине намењене деци за игру, забаву и физичку активност, Нови Сад броји преко 200 таквих. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције на платформи “Твој Град” предложила 50 идеја за изградњу и уређење дечијих игралишта и спортских терена. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << nsuzivo.rs/Pavle Pejić/PrtSc Новоизграђена игралишта ће бити прилагођене дечијем узрасту и потребама и омогућити деци да се играју, истражују и социјализују на сигуран и забаван начин.
Предлог идеја за изградњу и уређење нових 50 игралишта броји укупно освојених 799 гласова. Сви они који желе да гласају могу то да учине преко платфоме “Твој Град”.
Девет нових игралишта на територији Града На територији града Новог Сада, током 2022. године успешно је реализована изградња девет нових дечијих игралишта, димензионално прилагођених просторима на која су постављена.
Велика типска дечија игралишта постављена су на територији пет месних заједница: Сремска Каменица, Лединци, Каћ и Ветерник. Ова игралишта садрже комбиновану композицију са тобоганом, љуљашку, љуљашку са седалицом за бебе и њихалицу.
Територије месних заједница: Бошко Буха, Вера Павловић, Народни хероји и Омладински покрет постале су атрактивније постављањем малих типских игралишта, која се састоје од четири реквизита – тобоган, љуљашка, клацкалица и њихалица. На територији МЗ „Бистрица“, у непосредној близини ШОСО „Милан Петровић“, изграђено је иновативно дечије игралиште за децу са инвалидитетом.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by ТвојГрад (@tvojgradnovisad)


Захваљујући опремању површина јавне намене под називом „Нова места“, у оквиру пројекта „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“, током фебруара 2022. године изграђена су 4 нова дечија игралишта у месним заједницама Гаврило Принцип, Клиса, Буковац и Кисач.
Такође, током 2022. године завршени су радови на уређењу блоковских површина са пратећом инфраструктуром на територији града Новог Сада у блоку „4 куле“, у оквиру којег је изграђено ново дечије игралиште (комбинована конструкција за игру).
Фото: Град Нови Сад Програмом за 2022. годину планирана су и средства за набавку и уградњу опреме за поставку малих дечијих игралишта са апликацијама. Предвиђено је постављање два дечија игралишта, на локацијама ПУ „Весели возић“ и на територији МЗ Петроварадин, у Улици Златарићева.
Novosadski univerzitet napredovao za 50 mesta na Vebometriks listi, evo na kojoj poziciji se nalazi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најмлађи грађани приоритет Новог Сада: На платформи “Твој Град” предложено 50 идеја за изградњу и уређење дечијих игралишта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.