50.000 po godini staža za zaposlene u gradskim preduzećima

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50.000 po godini staža za zaposlene u gradskim preduzećima

Radnici novosadskih javnih preduzeća koji će od oktobra postati tehnološki višak dobijaće otpremninu od oko 50.000 dinara po godini radnog staža provedenog u tom preduzeću.

Ova suma iznosi prosečnu zaradu na nivou grada i rezultat je dogovora Grada i Sindikata, a to je danas overeno i u Gradskoj kući potpisivanjem Aneksa 2 Kolektivnog ugovora.

Predsednik sindikata radnika zaposlenih u komunalnoj oblasti Zoran Radosavljević kaže za 021.rs da su zadovoljni postignutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da će radnici dobiti najviše što je moguće u ovom trenutku. On je precizirao i da sindikat aktivno učestvuje u radu radne grupe koju je formirao Grad i koja priprema plan smanjenja broja zaposlenih i reorganizacije Gradskog zelenila, Stana, Puta, Čistoće, Spensa i Lisja.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se u skladu sa novom sistematizacijom, koju upravo prave rukovodstva preduzeća, broj radnika smanji tako da odnos administracije i radnika bude 20 naprema 80 posto. On smatra da takav odnos neće svuda biti postignut, ali da će biti blizu tom odnosu.

Predsednik sindikata gradskih komunalaca dodaje da je radna grupa uzela za reper realan broj radnika, odnosno stanje u komunalnom sektoru u novembru 2000. godine. - Uzet je taj mesec te godine jer je procenjeno da su tada JKP-ovi obavljali svoju osnovnu delatnost. U međuvremenu su registrovani za svašta i ispalo je da su klasična preduzeća. JKP nisu klasična preduzeća i njih je grad osnovao za određene oblasti koje treba da rade, sve ostalo je po nama višak. Tačnije, sve ostalo je izmišljeno i nepotrebno, jer to mogu da rade i drugi, mnogo jeftinije i za manje pare - kaže Radosavljević za 021.

Kako je objasnio, tada je u JKP radilo oko 3.500 radnika, a danas ih ima oko 6.150 i jasno se vidi da je bilo prekobrojnog zapošljavanja stranačkih kadrova, rođaka, prijatelja i drugih. (Žarko Bogosavljević - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za zaposlene u JP 50.000 po godini staža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2014

Radnici novosadskih javnih preduzeća koji će od oktobra postati tehnološki višak dobijaće otpremninu od oko 50.000 dinara po godini radnog staža provedenog u tom preduzeću...Ova suma iznosi prosečnu zaradu na nivou grada i rezultat je dogovora Grada i Sindikata, a to je danas overeno i u Gradskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.