5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Izvor: Luftika.rs, 23.Feb.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Ne postoji jelo koje se jednostavnije sprema, a da sa nogu obara i najtvrdokornije gurmane. Crveni sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tek miris… Evo pet sjajnih recepata za spremanje butkice.
Pečene dimljene svinjske butkice Sastojci:
1 kg crvenog krompira
2 svinjske dimljene butkice srednje veličine (ukupno oko 2.5 kilograma)
2-3 kašike suvog začina
ulje
1 čaša vode
http://skuvajme.com/2012/01/12/pecene-dimljene-svinjske-butkice/ Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << U pekač sipati malo ulja i preko njega rasporediti krompir sečen na deblje komade. Krompir začiniti mešavinom začina. Dimljene svinjske butkice dobro oprati pod mlazom mlake vode i staviti ih preko krompira. U pekač sipati i čašu vode, poklopiti i ubaciti u rernu. Rernu uključiti da se zagreje na 250 ̊C, a kada postigne tu temperaturu smanjiti na 200 ̊C. Butkice bez otvaranja peći na toj temperaturi  sat i po. Nakon tog vremena, butkice izvaditii uzdužno ih preseći na dva ili tri mesta. Poklopiti i vratiti u rernu još četrdesetak minuta. Pred kraj pečenja, ukloniti poklopac pekača, okrenuti butkice, raseći ih do kraja (secite na krupne komade i  potrudite se da što više mesa odvojite od kostiju) i tako otklopljene butkice peći još dvadesetak minuta na najjačoj temperaturi da se lepo zapeku. Služiti toplo uz domaći hleb i stari kajmak, savetuje skuvajme.com.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.