Izvor: Luftika.rs, 04.Jan.2022, 19:01

5 maestralnih najava Jelene Obućine koje su sumirale naše živote u 2021.

Jelena Obućina može da se pohvali zapaženim momentima na televiziji u prethodnih godinu dana. Ona nam je iz dana u dan, u svega nekoliko minuta, na autentičan način u najavama za emisiju “Pregled dana” sumirala dnevna dešavanja.
U susret novim, portal Nova.rs izdvaja pet najboljih u uvoda u prethodnoj godini.
Ćutanje koje je reklo sve U jednoj od emisija s početka godine, nakon što je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao profesor glume Miroslav Mika Aleksić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Obućina je prvi put odlučila da emisiju započne ćutanjem, kako bi na taj način skrenula pažnju na sve stvari koje smo prećutali. Njen tadašnji uvod, sa milionskim dometom, za manje od 24 sata buvkalno je preplavio društvene mreže.
Naime, nakon „Dobro veče“, Obućina je zaćutala i ta neprijatna tišina trajala je 15 – tak sekundi. Zatim nas je podsetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje smo kao građani oćutali, ne podignuvši glas.
“Neprijatno je, ali mi smo navikli da ćutimo, kad nam kasne plate, kad nosimo pelene zbog 300 evra, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju reke, kad nema mesta u bolnicama, kad nas biju na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše deo grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović satanizovan, kad je Jovanjica procvetala, kad nestane snimak sa naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa komšijama. Mi ćutimo kada ne bismo smeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne“, poručila je tada Jelena Obućina.

Kakva je veza između Vučića, Vedrane Rudan, Orbana i Vesića U jednom od svojih uvoda, Obućina je maestarlno uspela da poveže i poređa jedno pored drugog, Aleksandra Vučića, Vedranu Rudan, Viktora Orbana, Gorana Vesića, Zorana Zaeva, Emanuela Makrona, Milenijum tim i vino u podrumima Jelisejske palate.
„Ovo su dani velikih Vučićevih pobeda. Uspeo je da nabavi vakcinu i uspeo je da je privatizuje.
Vesić šalje pisma narodu da ne previde zasluge, hvali ga u Srbiji vakcinisana Vedrana Rudan. Hvali ga i Orban zbog cepiva, posla s Telekomom i odnosa prema medijima.
Zahvalan mu je i Zaev, pa vraća srpski u škole.
Nije teško zamisliti da i Makrona danas podučava kako, dok u odajama piju vino. U vinskom podrumu Jelisejske palate lakše je objasniti kako da narodu istovremeno obećaš dva puta po 30 evra, a podigneš cenu struje. Ili kako da mu obećaš dve linije metroa do 2030, a već si mu prodavao karte za nepostojeći vagon.
Ili kako da sakriješ da ortačkoj firmi daješ 10 miliona evra da zida hotele i spa centar. Pritom je lakše objasniti kako se odlomio zid u Grdelici ili je otpao deo auto-puta Batočina – Kragujevac. Ili zašto uz kamere hapsiš one koje u tišini puštaš. Gasi medije, pričaj im o radu, neprekidno i svakog vikenda“.
Pomolite se gospodu Aci – pomiluj nas grešne, jer nismo stigli do tone U oktobru ove godine, Obućina nas je podsetila i zbog čega je predsednik Srbije „božanstvo“ i zašto je potrebno da mu se svi pomolimo.
„Da se vernik ispovedi, da se utaba teren za odbranu iz Dubaia. Odatle se sa sajma uključuje najbolji student prava . Jer, državna kombinacija mora se braniti sa vrha – a Vučić više ne veruje nikom . Osim Malom , Vulinu i Ani – a Mali je vlasnik firme koja je kupila 24 stana – dokaze objavljuje Krik, pet godina su lagali. Vulin ima onaj skandal sa tetkom i nacrtom zakona. A Ana ljubi nepotizam i ne ljubi kovid mere. Pa sta će čovek nego da brani sve sam, A POSLE KAŽE DA NE BRANI ? I zato Koluvija može da odahne – jer predsednik je samo ove nedelje odbranio Kosovo, BDP i energetsku stabilnost. I mi možemo da odahnemo i potražimo pomoć psihijatara – ili spas u molitvi . Jer Angela i Ursula tvrde sve je to napredak. To što mi vidimo ambis naš je problem. Prelepite grb na tablicama, ne palite džoint – to je i dalje kažnjivo i pomolite se gospodu Aci – pomiluj nas grešne, jer nismo stigli do tone. Amin“, završila je Obućina.
Na večeri sa Darijom i Vulinom U martu mesecu, dok je građanima zabranjivan boravak u restoranima i kafićima, otkriveno je da su ministarka Darija Kisić Tepavčević i njen kolega iz vlade Aleksandar Vulin bili na tajnoj večeri u jednom lokalu. Zabrane koje su važile za obične građane, nisu za neobičnu Dariju i još neobičnijeg Vulina, a uvod Jelene Obućine dodatno nam je dočarao kako je izgledalo njihovo druženje:
„Dobro veče. Juče smo kuvali, večeras smo na večeri sa Darijom i Vulinom. Za predjelo – gambori u hrskavoj korici, brizla sa čipsom od škembića, hobotnica sa penom od paradajza. Ukusno, ali se bolje vari uz dobro vino.Petruus pomero – upamtite. Nije skupo, flaša 750.000 dinara. Ali gosti su kiseli – Dariju brine širenje zaraze u staračkim domovima, tek je završila konferenciju za novinare, umorna je. Vulin jede glavno jelo, ali nije mu ni do čega. Kreće obračun sa organizovanim kriminalom. Gotovo da mrljave onu hobotnicu sa dehidriranom maslinom i bademima. Sreća nema puno ljudi, jer stroge mere su na snazi i restorani ne rade.Dok su čekali desert stigao je uznimirujući SMS: ‘Je l lepo vino za 16.000 evra’, lažete narod, obavestiću medije. Ko mu je javio, otkud mu broj, Vuline vidi. Vulin je reagovao, zvao gde treba. Dezert im je preseo. Nisu ni okusili celer tartufe. Nedugo potom, pošiljaoca poruke uhapsila je BIA, čim je iz Norveške sleteo u Beograd“, zaključila je Obućina.
O aferi „Palma“: Današnja vest morala bi biti početak nečijeg kraja Optužbe na račun Dragana Markovića Palme da je podvodio žene i maloletnice, koje je javno iznela opoziciona političarka Marinika Tepić, obeležile su godinu za nama. Optužbe , kako to obično biva u Srbiji, ostale su da vise u vazduhu, slučaj tapka u mestu, a Palma je nastavio po starom.
Analizirajući ovu aferu, Obućina je u svom uvodu naglasila da bi pomenuta vest morala da biti početak nečijeg kraja.
„Današnja vest morala bi biti početak nečijeg kraja. Ili bar nečije robije – jer se optužbe tiču seksualne zloupotrebe maloletnica. A vest glasi: pedofil iz vlasti živi u Jagodini. Njemu i drugarima podvode se devojčice i nekad te žurke liče na stočnu pijacu. To svedoči bivši radnik hotela u Kačarevu. Igor Jurić isto je nagovestio još pre godinu dana. Dragan Marković Palma sam se prijavio, ići će u tužilaštvo – nek uštede papir za štampanje poziva. Dačić, Antić, Srđan Kopernikus i Srđan Knez petrol koji su takođe pomenuti – ćute. Ne ćute u vladi, ali bolje da jesu, jer sve prebacuju na teren politike. Ako je sve politika, ako je Marinika koja je sve objavila preterala, ako toga nema, videli smo njeno političko samoubistvo. Ako toga ima – onda drugovi vreme je za razlaz. U takvoj državi ne želi da živi niko“, završila je Obućina.
Izvor: Nova.rs
Jelena Obućina: Vučić sebe poistovećuje sa Srbijom i zamišlja kao istorijsku ličnost

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.