5 lekcija o ljubavi koje svaka ćerka mora da zna i koje samo od majke možemo da naučimo

Izvor: Luftika.rs, 01.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 lekcija o ljubavi koje svaka ćerka mora da zna i koje samo od majke možemo da naučimo

Majka je svom detetu najbolji prijatelj. Njeni saveti su uvek iskreni i bez obzira koliko nekada ne želimo nešto da čujemo, u dubini duše znamo da su njene reči istinite.
Majke imaju više iskustva i mudrosti koje bi obavezno trebale da prenesu svojim ćerkama kako bi one bile srećne, zadovoljne i sugurne u sebe.
Ti si dovoljna Ako postoji ijedna poruka koju ćerke moraju da čuju od svojih majki, onda je to ova. Znajući da je dovoljna, ona će uvek imati na umu da ne mora da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << menja ni zbog koga, da bi bila voljena. Naučite ih da onaj ko pokušava da je ubedi u suprotno, nije prava osoba za nju i da onaj ne vidi koliko vredi, ne zaslužuje da bude deo njenog života – piše Stil.Kurir.
Poštovanje mora da bude obostrano To ne važi samo za ljubav prema partneru nego i za ljubav koju osećamo prema prijateljima i porodici. Sami morate da iskazujete poštovanje kakvo tražite od partnera.
Nikada ne dozvoli da izgubiš samu sebe u vezi
Kada se zaljubi, dešava se da žena zaboravi ko je ona zapravo bez svoje jače polovine. Sopstvene nesigurnosti ili veza ne smeju da spreče da živite život kakav zaslužujete. Zato, naučite ćerku da uvek zadrži svoje interese, prijatelje i vreme koje će provoditi sama, onako kako ona želi.
Uđi u vezu i ostani u njoj iz pravih razloga
Majke moraju naučiti svoje ćerke da prava ljubav znači privrženost, nesebičnost i velikodušnost. Ako tih kvaliteti nema u vezi, ne bi ni trebala da bude u njoj. Usamljenost, ponovno proživljavanje prošlosti, pritisci i zajednički prijatelji nisu razlozi da bi se ostalo sa nekim u vezi. Nemojte čekati da vaša ćerka doživi neprijatnost ili joj srce bude slomljeno, kako biste joj dali ovaj savet. +
I slomljeno srce donosi lekciju iz koje može nešto da se nauči
Ćerkama, savet i uteha majke nikada neće trebati više nego onda kada joj je slomljeno srce. Obajsnite joj da je u redu da oseća bol, ali i da prekid veze može biti lekcija. Kada izgubi ljubav, žena može da nauči o samoj sebi više nego u bilo kojoj drugoj situaciji.
Način na koji bude podnela svoj prvi raskid, oblikovaće njene buduće veze na vrlo snažan način. To će je naučiti šta želi da prihvati, šta joj zaista treba i kada i kako treba odustati.
13 dokazanih saveta roditeljima oko kojih nema dileme

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.