Званично: На каналу ДТД прави се шеталиште са обе стране – 5 километара нове пешачке стазе за Новосађане

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2023, 12:17

Званично: На каналу ДТД прави се шеталиште са обе стране – 5 километара нове пешачке стазе за Новосађане

Данашњим усвајањем буџета Града Новог Сада за 2024. годину потврђено је и финансирање пројекта шеталишта на каналу Дунав-Тиса-Дунав. Фото: Градске инфо Реч је о шеталишту које ће садржати пешачку-инспекцијску стазу, а за тај пројекат планирано је 87 милиона динара из градског буџета, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << док ће додатних 50 милиона издвојити „Воде Војводине“, које ће користити стазе за инспекционе послове.
Реч је шеталишту са обе стране канала, од преводнице до Каћког моста, укупне дужине око 5 километара (2,5 км на свакој страни). Шеталиште ће бити обогаћено и клупама, као и расветом која би требало да буде постављена на сваких 35 метара стазе.
Новосађани са Слане баре, Клисе, Видовданског насеља и Салајке ишчекивали су овакво решење за канал ДТД, па је пројекат од великог значаја пре свега за њих, али и за остатак Новог Сада.
Уређење околине канала почело је изградњом дечијег игралишта на проширењу канала на клисанској страни, код Приморске улице.
Такође, уз обалу канала ДТД, на крају Улице Петра Дрезгића, у близини Клисанског моста, у будућности ће се наћи урбани џеп са мноштвом садржаја са рекреацију и спорт. Више о том пројекту можете прочитати у тексту испод:
Uz kanal DTD „niču“ šetalište, sportski tereni, teretana – pogledajte kako će izgledati novi urbani džep na Salajci (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Званично: На каналу ДТД прави се шеталиште са обе стране – 5 километара нове пешачке стазе за Новосађане се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.