Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 13:18

Почела 49. Скупштина Града Новог Сада: На дневном реду 41 тачка

Одборници града Новог Сада тренутно разматрају укупно 41 тачку дневног реда 49. Скупштине града Новог Сада Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Пре почетка седнице, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обратио се новинарима представивши главне тачке дневног реда о којима ће се заседати. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Како је напоменуо, највише ће бити речи о планским актима.
1. Предлог одлуке измене и допуне генералне регулације на простору у запдном делу града на Телепу
„У питању је поступак којим бисмо кренули даље са израдом планских докумената, како би Телеп добио парк површине 1,1 хектар, сличне величине као код Спенса“, истакао је градоначелник.
2. Предлог одлуке измене и допуне генералне регулације зелене стазе на траси бивше пруге Нови Сад- Беочин
„На тај начин стварамо трансформацију железничке пруге Петроварадин- Беочин у зелену стазу. Мислим да је то важно за будућност, да та траса буде бициклистичка и пешачка стаза, и да у будућности стварамо могућност да се петроварадинско подграђе претвори у пешачку зону, да буде простор са кафићима, ресторанима, сувенирницама, хостелима и другим садржајем. Биће значајно да имамо и бициклистичку стазу од Петроварадину ка Бечину“, навео је он.
3. Предлог одлуке измене и допуне генералне регулације насељених места Лединци и Стари Лединци
„У питању је грађевинско подручје за локалитет нове предшколске установе, капацитета педесеторо деце. Ми смо већ реконструисали вртић у Лединцима и обезбедили додатне капацитете. Драго ми је да Лединци имају потребе за проширењем капацитета.“
4. Извештај градског штаба за ванредне ситуације
Штаб је донео девет закључака и две препоруке, које смо потом реализовали. План рада за ову годину ће бити на дневном реду Скупштине.
5. Предлог одлуке о изради плана генералне регулације рекративног подручка Штранд „Кабел“ – локалитет зелене површине уз подручје Штранда
У питању је изградња верског објекта са уређењем зелене површине.
6. Предлог одлуке о изради плана генералне регулације потеза Кинеска Четврт
Локалитет Меморијалног центра био би посвећен жртварама Рације 1942. године
Dnevne info: Najava najvažnijih dešavanja u Novom Sadu za utorak, 5. mart (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела 49. Скупштина Града Новог Сада: На дневном реду 41 тачка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.