Садња 47 копривића у месним заједницама Новог Сада

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 15:29

Садња 47 копривића у месним заједницама Новог Сада

Чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Бојић учествовала је у акцији садње копривића са представницима кинеских компанија „Shandong Hi Speed Group“ и  „China Road and Bridge Corporation – CRBC“, у знак сећања на копривић који је био у Улици Модене, а на основу Плана реконструкције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јавних зелених површина на територији Града Новог Сада за период 2023-2027 године и акције „Садимо сада за будућност Новог Сада“. Фото: Град Нови Сад „Данас смо се овде окупили заједно са нашим партнерима, кинеским друштвено-одговорним компанијама у оквиру акције „Садимо сада за будућност Новог Сада“, које су дониралe део средстава за куповину 47 копривића у свим месним заједницама на територији Града Новог Сада. Ова акција покренута је уз знак сећања на копривић у Улици Модене, који је уништен у олуји, која нас је задесила у јулу месецу 2023. године, а који је био један од симбола Новог Сада. Ми ћемо у наредном периоду свакако наставити да радимо на уклањању ружних последица стравичног невремена од летос, али  и додатно унапређујемо и богатимо зелени фонд, тако да позивам све друштвено одговорне компаније да се прикључе акцији, а свакако ће се и наредних година издвајати средства из Буџета Града Новог Сада. Хвала свим компанијама које су из дела свог профита решиле да уложе новац у наш Град“ – рекла је Раденовић Бојић објаснивши да се младице страдалог копривића тренутно налазе у ЈКП „Градско зеленило“ на одгајању, те да ће када постигну довољну зрелост, саднице са тим генетским материјалом бити  посађене на територији Града.
Представник компаније „Shandong Hi Speed Group“ Xiaoguang Yang је изразио жаљење због невремена које је задесило северну и централну Србију прошлог лета и нагласио да је овој компанији част да учесвује у оваквој акцији. – Осећамо одговорност и желимо да дамо свој еколошки допринос Новом Саду и зеленој и лепшој Србији, јер је она дом не само Србима, него и Кинезима који овде живе и раде – истакао је Сиаогуанг Јанг.
Представник компаније „CRBC„ Wang Yaolong је изразио захвалност Граду Новом Саду који је омогућио компанији да учествује у овој значајној акцији, као и на великој продршци коју Град пружа пројектима ове компаније – изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума, пројекту „Чиста Србија“, као и  пројекту изградње моста преко Дунава, који ће спајати Сремску Каменицу и Булевар Европе.
–  Захвални само на пруженој прилици да заједно са Градском управом Новог Сада градимо напреднију и бољу Србију, а данашња акција је најбољи начин изградње пријатељства и сарадње између две земље и два народа – истакао је Ванг Јаолонг.
Акционим планом за спровођење планa реконструкције јавних зелених површина на територији Града Новог Сада за период 2023-2027. године планирана садња 6.000 садница на јавним зеленим површинама. Prošao promo period e-novčanika: Ako ga još niste nabavili, plaćate ovoliku cenu – evo kako sistem funkcioniše i gde možete uplatiti novac (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Садња 47 копривића у месним заједницама Новог Сада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.