Наредног викенда стартује 46. Фрушкогорски маратон

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 16:57

Наредног викенда стартује 46. Фрушкогорски маратон

Наредног викенда на Поповици стартује 46. Фрушкогорски маратон који ће трајати 22. и 23. априла. Фото: Градске инфо “Ко год жели да унапреди своје физичко и ментално здравље, нема потребе да оде даље од Фрушке горе. То је право место да се повежете с природом и смањите стрес свакодневног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << живота. Изађите напоље, удахните свеж ваздух и крените са нама у нову авантуру!” – наводе на Фејсбук страници “Фрушкогорски маратон”.
Превоз до старта маратона
У суботу (22. Април 2023.) организовани превоз је обезбеђен од 6 часова из Новог Сада. Поласци су усклађени са динамиком прилива путника, аутобуси крећу када се попуне. Место поласка су стајалишта градског превоза испред Железничке станице, на почетку Моста Слободе и у центру Сремске Каменице. У суботу до 22:00 сата, аутобуси ће се окретати на Фрушкогорском путу, код раскрснице са Мајданском улицом (то значи да аутобуси НЕ ИДУ до краја асфалтног пута, до окретнице на Поповици). Окретница код Мајданске улице, у суботу до 22:00 сата је и полазна станица за повратак учесника Маратона за Нови Сад. После 22 сата, па до недеље (23. Април 2023.) до 20:00 сати, аутобуси иду својом редовном линијом до окретнице на Поповици. Обезбеђени су ванредни поласци са Поповице у 22:00 и 24:00 сата у суботу и у недељу у 2:00 и 4:00 сата, и од 5:00 до 19:00 сати по потреби.
У недељу (23. Април 2023.) је обезбеђен посебан превоз за децу предшколског узраста са својим пратиоцима (родитељима, бакама, декама), који учествују на “Дечијој књижевној стази“- 4км. На старт треба да стигну између 11:00-11:20 сати. Ови аутобуси су наменски и полазе из Новог Сада, са перона испред Железничке станице у 10:30 сати, са стајањем на аутобуским стајалиштима на почетку Моста Слободе и у центру Сремске Каменице. Долазак сопственим возилом није омогућен.
Учесници из удаљених места који долазе организовано у суботу на маратон својим аутобусима, моћи ће доћи до Поповице, односно старта маратона, с тим што се њихови аутобуси по изласку путника, који не сме трајати више од 2 до 3 минута, морају враћати назад за Нови Сад на паркирање. Није дозвољено долазити на маратон спратним и зглобним аутобусима, јер је њихово кретање локалним путем за Поповицу забрањено.
По доласку на циљ целе групе која је учествовала на маратону, аутобус може доћи по вас на Поповицу. Предлаже се да маратонци крену раније како би се избегле гужве непосредно пре старта маратона, јер се број учесника маратона креће и до 18 хиљада.
Odabrani kontrolori projekta četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наредног викенда стартује 46. Фрушкогорски маратон се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.