У току је 41. седница Скупштине Града, пред одборницима 63 тачке

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 15:02

У току је 41. седница Скупштине Града, пред одборницима 63 тачке

У Скупштини Града Новог Сада тренутно је у току 41. заседање Скупштине Града Новог Сада, а пред одборница су 63 тачке дневног реда, а већина тачака односи се на рад јавно комуналних предузећа “Водовод и канализација”, “Топлана”, “Зоохигијена”, “Градско зеленило”, “Паркинг >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сервис”,”Информатика”, “Стан”, “Лисје” и “Тржница”. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Игор Црнобарац, заменик градоначелника, истакао је пре почетка седнице да је рад свих предузећа видљив и да постоји напредак у њиховом раду.
„Ми смо претходних година улагали у њихов рад, набавку механизације и наставићемо тај тренд. Нови Сад се развија и расте. Прилагођавали смо се временским непогодама, које су узроковане климатским променама а које су задесиле читав свет. Крајем маја, имали смо падавине, а ми смо као Град показали да смо заиста спремни да се у кратком року организујемо и помогнемо у градским и приградским насељима.
Предузећа су претходних година, када су у питању расходи била изложена великим променама. Пре свега у погледу промена цена енергената, цена горива која утичу као основни ресурс у раду. Тржиште на светском нивоу је доживело велике промене. Држава је поднела огроман терет, имајући у виду да континуирано субвенционише цену енергената“, рекао је заменик градоначелника Игор Црнобарац и додао:
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић “Чистоћа” је на име материјала горива и енергије, утрошила 348 милиона динара у току 2021. године док је у наредној години за исте намене утрошила 454 милиона динара. “Водовод и канализација” утрошила је 452 милиона динара у 2021. години, а наредне године за исту намену утрошено је 576 милиона динара.
Град је учинио све да сачува кућне буџете Новосађана. “Новосадска топлана” током 2022. године, повећала је површину коју греје за 127 хиљада квадратних метара – односно за 2,5 одсто више него претходне године. Предузеће је током 2022. године остварило укупно приходе од 99,84 одсто, а у посматраном периоду укупни расходи су остварени у висини од 98,95 одсто.
Нето резултат рада овог предузећа за претходну годину, показује добитак од 216 милиона и 200 хиљада динара. Овом предузећу одобрена је субвенција од Града на име набавке лож уља и мазута као резервне алтернативе у износу од 500 милиона динара“, рекао је Црнобарац.
Према званичним подацима РЗС -а у Новом Саду је боравило више од 218 хиљада туриста Црнобарац је рекао да ће се на данашњем дневном реду пронаћи и извештаји о реализацији програма ТОНС-а у 2022. години, као и програм развоја туризма Новог Сада за период од 2023. до 2025. године.
„Претходну годину 2022. годину, обележила је престижна титула Европска престоница културе. Према званичним подацима РЗС -а у Новом Саду је боравило 218.973 туриста. Остварили смо више од 560 хиљада ноћења. Од наведеног броја ноћења домаћи туристи остварили су 170.912 ноћења, а 390.150 страни туристи. У поређењу броја ноћења са 2019. годином, бележи се повећање за 32 одсто.
Најуспешнија година по питању туризма била је 2022. година за Нови Сад, с обзиром на то да се у буџет слило 56,5 милиона динара – кроз боравишне таксе. Наиме, ова година била је одлична и за све хотелијере, угоститеље. Настојаћемо ка побољшању туристичке понуде. Домаћи туристи у просеку у Новом Саду бораве два дана, а страни четири дана“, речи су заменика.
Видовданска награда установљена је 2015. године, а захваљујући којој су ученици основних и средњих школа награђивани за остварене резултате и успехе. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „У школској 2022/2023. години, наши ђаци су остварили изузетне успехе. Уручено је 1.105 награда. Из буџета Града Новог Сада, издвојено је више од 14 милиона динара. Разлог за измену јесте да омогућимо и ученицима приватних основних и средњих школа да остваре иста права“, нагласио је он.
Нови Сад је први град који субвенционише боравак деце у државним и приватним вртићима Црнобарац је истакао да је поносан на Нови Сад што је један од ретких локалних самоуправа који је повећао број својих становника између два пописа.
„Нису у питању само миграције, већ имамо и позитиван природни прираштај. Никада више деце која иду у државне вртиће. Нови Сад је први град који апсолутно у потпуности субвенционише боравак деце у државним вртићима и приватним. Градимо нове предшколске установе. Реконструишемо, градимо и улажемо у образовање“, казао је Црнобарац.
Glavni deo konstrukcije garaže „Modena“ gotov do sredine septembra – evo kada će početi sa radom (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току је 41. седница Скупштине Града, пред одборницима 63 тачке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.