Средњошколци прикупили више од 400.000 динара на хуманитарном турниру

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 09:44

Средњошколци прикупили више од 400.000 динара на хуманитарном турниру

Градски ученички парламент Града Новог Сада организовао је јуче Хуманитарни турнир за Михаила Пап, на коме су прикупили више од 400.000 динара током одржавања самог турнира. Фото: Градски ученички парламент Турнир је отворио Огњен Цвјетићанин члан Градског већа за спорт и омладину, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који је том приликом изјавио:
„Град Нови Сад је увек ту да помогне и подржи овакве акције заиста предиван гест хуман гест и хвала вам што имате ту свест о себи и својој околини и наравно да ћемо то увек заједно да радимо и правимо добре ствари“, рекао је Цвјетићанин.
На турниру се обратио и Никола Веселиновић координатор Градског ученичког парламента који је поручио:
„Ово је прва акција нашег парламента, али сигурно не и последња, јер овом хуманитарном акцијом показујемо нас младе и да није све тако црно као што мислимо, него да ми млади имамо жељу и енергију за оваквим акцијама, само треба неко да нас подржи у томе што су овог пута урадиле све институције у Граду Новом Саду и на томе смо им веома захвални“, изјавио је Веселиновић.
Средства су прикупили донацијама од посетилаца турнира који су на улазу у малу салу СПЕНС-а  остављали добровољни прилог, а такође су се овом њиховом акцијом одазвале и друштвено одговорне компаније које су донирале новчана средства за лечење овог дечака. Невероватан дан на СПЕНС-у за све учеснике и посетиоце турнира нешто је ново, што се до сада није виђало од младих у Новом Саду. Средњошколци су били организатори целог догађаја на челу са својим координатором парламента Николом Веселиновићем, истакнутим учеником Саобраћајне школе „Пинки“. На самом турниру учествовало је 16 тимова, односно школа, где су право наступа имале како државне тако и приватне средње школе из Новог Сада.
Победнички тим турнира је Средња машинска школа, друго место освојила је Гимназија „Светозар Марковић“, а треће место освојила је Медицинска школа „Хипократ“
Организатори турнира се захваљују свим новосадским школама, њиховим професорима, ученицима који су били велики део хуманитарног турнира, Савезу за школски спорт Града Новог Сада и Савезу за школски спорт Војводине, који су им изашли у сусрет и донирали лопте, пехаре и медаље, а такође се захваљују и СПЕНС-у на дивном гостопримству.
Правду на утакмицама су делиле судије Фудбалског савеза Града Новог Сада: Немања Влајић, Ана Живовић и Урош Јовановић.
Petak je dan za…? Za sjaj, glamur, sunčane naočare i izložbe! (petak, 31. mart)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Средњошколци прикупили више од 400.000 динара на хуманитарном турниру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.