Студентима ФТН-а обезбеђена пракса и запослење; Потписани уговори са 40 компанија

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 15:19

Студентима ФТН-а обезбеђена пракса и запослење; Потписани уговори са 40 компанија

Департман за грађевинарство и геодезију Факултета техничких наука у Новом Саду и представници више од 40 водећих компанија из ове области потписали су уговоре о сарадњи у циљу обезбеђивања плаћене стручне праксе за студенте треће и четврте године Департмана за грађевинарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и геодезију у компанијама из Србије и региона. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Свечаност под називом “Шаловање и стипендија и каријера” одржано је данас у Научно технолошком парку у Новом Саду, а идеја је да се млађима пружи шанса да се изборе за што бољу позицију при почетку свог професионалног развоја и самим тим остану у Србији и овде развијају своју пословну каријеру. Свих 40 компанија, остварују могућност добијања стручних, младих кадрова на почетку њихових каријера што ће отворити могућност за њихово трајно запослење и паралелни развој.
Заменик градоначелника Новог Сада, Игор Црнобарац истиче да је Нови Сад локална самоуправа која се најбрже развија у нашој држави, а један од кључних фактора за то наводи да је управо развој грађевинарства у нашем граду. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Град Нови Сад је данас, након Београда, друго највеће градилиште у Србији. Ако узмемо у обзир број активних градилишта, односно издатих грађевинских дозвола и однос броја становника Београда и Новог Сада, лако долазимо до закључка, да је данас Нови Сад локална самоуправа која се најбрже развија у нашој држави. Један од кључних фактора за то јесте управо развој грађевинарства у нашем граду. Оно је најзаслужније за напредак нашег града последњих десет година. Сви знамо да је гађевинарство мотор развоја сваког града, сваке државе. Фигуративно можемо рећи да је грађевинарство локомотива која са собом вуче преко педесет повезаних производних грана“ – нагласио је Црнобарац и додао:
„Данас, када се провозамо Новим Садом, у сваком делу нашег града можемо видети вредне неимаре на добро организованим градилиштима, кранове који подижу Нови Сад у висину, као и раскопане ровове у којима се мењају дотрајале подземне инсталације које нису мењане деценијама. И зато нам је од великог значаја за Град Нови Сад данашње потписивање уговора као и упоште рад департмана за Грађевинарство и Геодезију Факултета техничких наука, јер из ове фабрике знања долазе нам многи млади стручњаци и инжењери који ће управо својим знањем и радом допинети развоју нашег града и на тај начин се уписати у странице развоја Новог Сада.“
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Проф. др. Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду нагласио је да је по броју студената и запослених један од највећих факултета у региону. „Факултет техничких наука има врло интензивну сарадњу са компанијама у научним и стручним пројектима. Ово је један виши вид сарадње и са задовољством могу истаћи да је наше грађевинарство последњих неколико година напредовало. Тражи се све више стручњака и наша је жеља да заједно у тој синергији са њима побољшамо квалитет наших студената. Циљ је да нашим студентима помогнемо да чим заврше факултет имају компанију у којој ће радити и где ће моћи да преносе своја знања која су стекли на Факултету техничких наука“ – рекао је Колаковић и додао:
„Факултет техничких наука је израстао у научно образовану институцију са 13 департмана, 47 катедри и 33 научно стручна центра. Факултет броји 17.000 студената и преко 1.200 запослених, спада у један од највећих факултета у региону. Образовни програм је пропознат од стране привреде у којој се наши студенти лако проналазе.“
Vučević i Hil obišli izložbu o američkoj medicinskoj misiji u Velikom ratu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Студентима ФТН-а обезбеђена пракса и запослење; Потписани уговори са 40 компанија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.