Након 40 година град гради нову топлану на Мајевици: Инвестиција вредна милијарду динара која ће грејати 30.000 домаћинстава (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 12:37

Након 40 година град гради нову топлану на Мајевици: Инвестиција вредна милијарду динара која ће грејати 30.000 домаћинстава (ФОТО)

Нови Сад добија средином 2025. године још једну топлану која ће грејати најбрже растуће делове града, а градоначелник Милан Ђурић положио је камен темељац на Мајевици. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija – Ово је прва топлана које креће да се гради из темеља од 1985. године. Топлана „Исток“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је реновирана између 2015. и 2018. године и тада смо најавили да ћемо до краја ове године започети изградњу још једне топлане. Ово је део града који се шири. Ова топлана ће грејати Булевар Европе, Југовићево и Авијатичарско насеље. У првој фази она ће грејати 7.000 домаћинстава, а максимум 30.000 домаћинстава- тврди први човек Града.
Из буџета Града ове године је издвојено 483 милиона динара, а наредне године биће издвојено 590 милиона динара. Како је најављено, радови ће бити завршени средином 2025. године.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić – У топлану је од 2012. године уложено 90 милиона евра. Мислим да имамо најсавременији систем топлотног грејања. За соларне термале су на међународном позиву добили 700.000 евра за даљи развој грејања на територији Града. Тренутно се ради студија да видимо да град у будућности крене ка обновљивим изворима енергије. Сама топлана и постројење биће на 3.000 квадратних метара и биће мања емисија штетних гасова, као и заштита од буке. Желим да честитам радницима топлане и руководству, само нека овако наставе- нагласио је Ђурић.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Grad Novi Sad nastavlja da ulaže u putnu infrastrukturu, asfaltira se još jedna ulica u Veterniku (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Након 40 година град гради нову топлану на Мајевици: Инвестиција вредна милијарду динара која ће грејати 30.000 домаћинстава (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.