Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4. etno-festival u Novom Sadu

Novi Sad -- Na novosadskom kupalištu Štrand ovog vikenda je održan četvrti po redu Etno festival hrane i muzike.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je oko tri hiljade učesnika, od kojih je oko trećine njih bilo uključeno u pripremu jela dok je oko 1.700 učesnika bilo uključeno u kulturni program festivala. Ovogodišnji etno-festival, četvrti po redu, održan je pod parolom Bogatstvo različitosti. Posetiocima festivala se, kroz desetočasovni program predstavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četrnaest etničkih grupa.

Osim kroz ples i muziku, posetioci su sa nacionalnim zajednicama mogli da se upoznaju i kroz hranu, načine njene pripreme ili običaje.

Posetiocima festivala je, po rečima organizatora, ponuđeno oko tri stotine tradicionalnih jela. U ponudi su na desetak, od ukupno stotinjak štandova bili i etno suveniri, koji su uglavnom ručno rađeni. Cilj ovako šarenolike ponude je da se u što većoj meri predstave nacionalne zajednice Vojvodine, ali i da se predstavi deo multinacionalnog nasleđa koje Vojvodina može ponuditi eventualnim turistima, kaže jedan od organizatora Vesna Stojanović. Ona najavljuje da krajem leta treba da se održi još jedan sličan festival. Taj festival trebao bi da se održi u Kladovu i to krajem avgusta, pod uslovom da se prbave sve potrebne dozvole i da se obave sve potrebne pripreme za sam festval.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.