Издвојено 4,5 милиона динара за развој ловства у Војводини

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 19:30

Издвојено 4,5 милиона динара за развој ловства у Војводини

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је Конкурс за расподелу средстава из буџетског фонда за развој ловства у АП Војводини за 2022. годину. Фото: Vojvodinasume.rs Конкурсом су обезбеђена бесповратна средства за израду и реализацију програма и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пројеката развоја ловства, истраживање и израду и реализацију пројеката ради унапређивања стања популације дивљачи и њених станишта на територији Војводине и друге намене у складу са Законом о дивљачи и ловству.
Овај конкурс као примарни циљ има унапређивање стања популације дивљачи и њених станишта, опремање ловишта и праћење стања појединих врста дивљачи на територији Војводине.
Укупан износ бесповратних средстава који се додељује овим конкурсом је 4.500.000,00 динара.
Право учешћа на конкурсу стекла су удружења ловаца – ловачки савези, који су регистрована за делатност ловства, која се баве унапређењем ловства, са територије Војводине.
Ловство у Војводини има традицију дугу 125 година, и ловну површину од 6.500ха, 250 ловачких удружења који броје око 80.000 ловаца. Дивљач која је заступљена на овом терену је: јелен лопатар, муфлон, дивља свиња, срна, фазан, дивља патка, препелица, дивљи зец и дивља гуска.
Данас је у Новом Саду свечано отворен 54. Међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије који ће трајати до 02. октобра на Новосадском сајму.
Intezivni radovi na budućim novosadskim garažama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Издвојено 4,5 милиона динара за развој ловства у Војводини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.