Упознајте сваки ћошак Новог Сада овог викенда ( 4. и 5. фебруар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 08:00

Упознајте сваки ћошак Новог Сада овог викенда ( 4. и 5. фебруар)

Овој је викенд широм отворених врата. Викенд када ће сви заинтересовани Новосађани и њихови гости моћи да упознају наш град, погледају изложбе, науче нешто ново о нашем граду, чују приче о старом градском језгу и то потпуно бесплатно кроз организоване туристичке туре уз пратњу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << водича. Фото: Градске инфо Туристичке туре ће бити на српском језику, а одржаће дана и сутра. ОВДЕ погледајте распоред  и програм тура.
И овог викенда шопинг центар Биг вас позива да дођете заједно са својим малишанима од 12:00-20:00 часова, у атријум центра и омогућите им да учествују у интерактивној изложби.
Фото: PrtSc/bigcenters.rs Деца ће имати прилику да посете игло, сазнају све о животу Ескима, као и о томе како ради компас. Сва деца ће помоћи у изградњи мини игла и сазнати како Ескими успевају да изграде своје склонише, учити о животињама са северног пола, биће занимљив фото панел са поларним медведом и многе друге активности.
Биг вас чека да заједно истражујете, учите и забавите се.
У Театрилу у недељу од 17:00 часова најмлађи ће моћи да уживају у представи „Једрењак у кукурузу“.
Представа је настала по истоименом роману Златка Васића у оквиру ИК Креативни Центар из Београда и прати авантуре гусарског приправника Добрице, његовог деде, његове гуске Љубинке и мачка Згубидана.
У оквиру адаптације и драматизације овог романа Театрило је додао још два лика: гусаре, капетана грозомормог Божу Тртицу и његовог помоћника Коленицу који крећу у гусарске походе по Панонском мору.
Главна порука ове представе је да је важно одржати задату реч, а све остале поруке и поуке ће вам се саме рећи након гледања ове представе, кроз ситуације које наши јунаци храбро савладају.
У оквиру циклуса предавања „Нови Сад – културна трансформација“ ИК Прометеј вас позива на радионицу за децу под називом „Овде ја живим“ у суботу, 4. фебруара, у 11 сати. Радионицу ће водити Данијела Ћирјаковић у галерији Прометеј.

Фото:PrtSc/Prometej.rs

У Позоришту младих уживаће и најмлађи и они мало старији.
Репертоар дечијих представа за овај викенд у Позоришту младих је следећи: Представа „Пук“, субота од 11:00 часова Представа „Анђеоска бајка“, недеља од 11:00 часова Репертоар представа за  одрасле овај викенд у Позоришту младих је следећи: Представа „Крзнена Венера“, субота од 19:30 часова Представа „Cat Clow“, недеља од 19:30 часова Након бурне радне недеље викенд мора да буде пун смеха и забаве, не смете пропустити смех до суза на два места у граду  у недељу, 5. фебруара.
Ауторски хит Бранка Ђурића – Ђуре, “Ђурологија“, тренутно је најгледанија представа у целом региону, а и шире. Наиме, “Ђурологију“ је у последњих 5 година погледало преко 250.000 људи на више од 500 извођења.
“На свакој представи сви се препознају у ситуацијама о којима говорим. Било да се дотакнем јутарњег туширања или вожње трамвајем… на сцени демистификујем и себе самог па људима искрено говорим какве осећаје имам, о чему размишљам, шта ме деконцентрише, итд.“ каже Ђуро.
Фото: PrtSc/Facebook.com/djurologija Новосадска публика ће имати прилику да погледа представу 5. фебруара у Српском народном позоришту.
У Герили у недељу од 20:30 часова свој први соло наступ има сјајни глумац и комичар Иван Томић.
Добро увежбани покрети, егзотичне и динамичне траке, једноставно Лутон и Шћепине Враголије. Фото: НСЕПК Наступају данас, 4. фебруара у Клубу Тунел од 23:00 часа.
Један басиста и ди-џеј, други ди-џеј. Обоје са искуством за пример, за релативно кратко време што су на сцени.
Улаз: 600 динара пре поноћи, 900 динара после поноћи.
Данас у 14:00 часова у Музеју Војводине, поводом изложбе „Бошко Петровић: скице за велика дела“, стрип аутор Александар Зограф приредиће стрип радионицу „Чему скица?“.
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Број места је ограничен тако да заинтресовани тинејџери и одрасли требају да се пријаве,  најкасније до четвртка, 2. фебруара, на електронску адресу педагошке службе Музеја: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Учеснике радионице молимо да понесу сопствену опрему за цртање (оловке, фломастере, туш или онај материјал за рад који највише користе), као и папир на ком ће креирати скице. Наравно, они који су већ цртали стрипове позвани су да исте донесу и на тај начин размене мишљења са светским познатим стрип цртачем Сашом Ракезићем алијас Александром Зографом.
Уживајте!
Dašak Savane u Srbiji – Danijeline haljine su pravi modni krik (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Упознајте сваки ћошак Новог Сада овог викенда ( 4. и 5. фебруар) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.