Знамо сви да први петак у месецу доноси забаву и одличан провод у Нови Сад! Петак за памћење! (петак, 4. август)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 07:00

Знамо сви да први петак у месецу доноси забаву и одличан провод у Нови Сад! Петак за памћење! (петак, 4. август)

Једва смо дочекали да дође петак. Петком је све лакше, лакше се и дише, иако је и данас планирана највиша дневна температура од 34 степена. Данас је дан када се ужива, излази и спрема за викенд. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог петка у Новом Саду:
Очекује нас изложба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << удружења КРУГ из Будимпеште  коју можете погледати од данас, 4. августа до 20. августа 2023. године, у галерији „ФОРМА“ Илије Огњановића 3.
Фото: Галерија „Форма“ Ако сте љубитељи кинематографије, биоскопа на отвореном онда је овај петак ваш дан.
Овог петка, 4. августа на репертоару летњег биоскопа у КС Еђшег који организује „Istituto Italiano di Cultura di Belgrado“, у оквиру серијала савременог италијанског филма биће пројекција филм „Дечко од злата“.
Фото: Facebook.com/Edjsegkulturnastanica Радња филма: Филм прати Давидеа, публицисту, који живи у Милану и верен је са Силвијом. У свакодневном животу напада га анксиозност и незадовољство, које може да задржи само уз помоћ таблета. Након смрти свог оца, познатог сценаристе филмова Б продукције, сели у Рим и напушта своју вереницу. Упознаје и заљубљује се у бившу глумицу, која се представља да је власница издавачке куће… Шта се даље дешава, открићете ако дођете вечерас у 21:00 у КС Еђшег.
И обожаваоци добре музике могу да уживају вечерас.
У оквиру сада већ традиционалне манифестације „Лето на Тргу галерија“, ове године публика ће имати прилике да се дружи са новосадском ‘old school’ атракцијом, у народу познатијом као Плави Птичић уз коју ће имати прилике да се подсети највећих хитова шездесетих година са америчког континента.
Фото: PrtSc/ Facebook Ако волите Дорсе, Криденсе, Џеферсоне, Томије Џејмса и Шонделсе , Кингсмене, ‘Canned Heat’ и ‘Steppenwolf’као и великане Дилана, Јанга, Хендриxа и Џенис Џоплин, будите сигурни да сте на правом месту и у правом друштву :
Роберт Радић – бубњеви (Велики Презир),
Роберт Телчер – електрична гитара (Партибрејкерс),
Зоран Лекић – електрична гитара (Атеист Рап),
Златомир Гајић – бас гитара (еx Гифт) и
Горан Половина – вокал, акустична гитара и усњак (еx. Минстрел)
Супернова Тиса Лекић – Лиманска Џенис Џоплин и Милан Половина (електрична гитара).
Врт између галерија Спомен збирке Павла Бељанског и Матице српске.
Концерт почиње у 21:00 сат, а улаз је бесплатан.
И поред „Лета у Галерији“ лето почиње и у Дому војске.
Културна манифестација за целу породицу „Лето у башти Дома војске“ на кеју, у виду позоришно-музичког програма, почиње вечерас и трајће до 26. августа.
Фото: Илустрација Репертоар представа током три недеље петком и суботом подељен је на дечији и вечерњи програм. Дечије представе почињу од 19:оо часова и представе за одрасле од 21:00 час, управо у летњој башти Дома војске на кеју.
Све представе су бесплатне.
Фото: Градске инфо Љубитељи базара, пазара, добре хране и пића немојте заборавити да је први петак у месецу. Знамо сви да је први петак у месецу резервисан за „Новосадски ноћни базар“ на Рибљој пијаци од 18:00 часова. Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима.
Поједине улице у Петроварадину ће данас остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Уживајте!
Kako su se Novosađanke nekada oblačile za plažu? Moda kupaćih kostima kroz vekove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Знамо сви да први петак у месецу доноси забаву и одличан провод у Нови Сад! Петак за памћење! (петак, 4. август) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.