Ако сте спремни за нешто несвакидашње, онда данас правац у Свилару! (уторак, 4. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 22:20

Ако сте спремни за нешто несвакидашње, онда данас правац у Свилару! (уторак, 4. јул)

Први уторак у јулу месецу ће бити прави летњи уторак, топао и сунчан. Највиша дневна температура биће 30 степени. Знамо сви да када жива у термометру стигне до 30 степени спас је поред Дунава. Фото: Градске инфо Тако да и данас је дан за Штранд.
Градска библиотека вас позива на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свечано отварање Библиотеке на Штранду у 19:00 часова. Фото: PrtSc/Facebook.com Програм: Разговор са књижевницом Јеленом Бачић Алимпић Јелена Бачић Алимпић је рођена 1969. године у Новом Саду. Школовала се у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима и на Филозофском факултету у родном граду, на Катедри за југословенске књижевности и српскохрватски језик. До сада је објавила дванаест романа, а из године у годину њени романи су најчитанији у мрежи библиотека широм Србије.
Музички део програма: Дуо Номадико (Неда Носовић и Иван Сеничић) Коктел У простору Културне станице Свилара, у 19.00 часова очекује вас несвакидашња презентација игрица насталих на првом „Game Jam-u“ студената дизајна видео игара на Академији уметности у Новом Саду. Фото: PrtSc/svilara.kulturnestanice.rs Овај изазов подразумева такмичење тимова у изради прототипа видео игре на задату тему а све у временском оквиру од 33 сата. Такмиче се студенти АУНС студијских програма Дизајн видео игара, Анимација и VFX као и дизајн звука, музичка продукција.
У 20.00 часова када почиње церемонија жирирања и проглашење победника. Позивају се гејмери, ентузијасти и сви људи које занима прављење игара да нам се придруже на завршној вечери 4. јула од 19.00 часова у простору  културне станице Свилара.
Овом приликом позивају се од стране АУНС и компаније из индустрије, као и професионалце да нам се придруже као партнери или ментори.
Подршка оваквом евенту може открити неког будућег колегу/колегиницу, неку нову идеју али и пружити размену искустава и потреба едукатора, студената и индустрије.
Од 18 часова, испред књижаре“Мала Велика књига“ у холу Позоришта младих, биће одржана прва у низу радионица у оквиру Активног лета у организацији Интер Арт-а. Фото: Градске инфо  „Читањац“ као вид упознавања најмлађе генерације са књигом заправо ће започети низ програма који ће бити настављени у оквиру „Академије добре праксе“, као скуп најразличитијих догађања за све генерације, а на различитим локацијама у граду током лета које је пред нама – поручују организатори и позивају најмлађе суграђане и њихове родитеље да им се придруже у забави и откривању магију књиге.
Радионица ће се одржати под покровитељством, а у простору испред књижаре „Мала велика књига“, Игњата Павласа број 4, а сви заинтересовани би требало да своје присуство потврде путем мејла: ateljens1@gmail.com или на број телефона 06359730.
Поједине улице ће остати без струје, ОВДЕ погледајте које!
И док поједине улице остају без струје, данас од 8:00 сати, због планираних радова на обевезној ревизији трафостаница на TO „Запад“, доћи ће до поремећаја у испоруци топлотне енергије за припрему топле потрошне воде за објекте на конзумном подручју ТО „Запад“.
Због радова Делови Новог насеља, Детелинаре, Сателита и Авијатичарског насеља ће остати без топле воде.
Нормализација у испоруци топлотне енергије за припрему топле потрошне воде очекује се истог дана у послеподневним часовима.
Уживајте!
Priča o novosadskim zanatlijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако сте спремни за нешто несвакидашње, онда данас правац у Свилару! (уторак, 4. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.