До Суботице возом за само 35 минута пре 2025. године – пруга готова већ у септембру, од децембра пуштање у рад

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 13:27

До Суботице возом за само 35 минута пре 2025. године – пруга готова већ у септембру, од децембра пуштање у рад

Председник Србије Александар Вучић открио је нове детаље о радовима на брзој железници која ће повезати Београд, Нови Сад и Будимпешту. Фото: Градске инфо Према његовим речима, пруга између Новог Сада и Суботице најпре ће бити готова до краја септембра, а њено пуштање у рад >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очекује се пре 2025. године, прецизније, у току децембра.
Ова прогноза у складу је са најавама из децембра 2023. године, када је пуштање ове пруге најављено „за годину дана“.
Процене су да ће од Новог Сада до Суботице бити потребно око 35 минута вожње „Соколом“. Фото: Градске инфо У наставку, ова пруга водиће до престонице Мађарске – Будимпеште, до које путницима из Новог Сада неће требати више од 90 минута.
Гранични прелаз неће бити фактор при одласку у Мађарску. Говорећи прошле године о овом пројекту, министар Весић истакао је да би царинске испоставе биле на самим железничким станицама, што значи да се возови не би заустављали на самим границама држава.
То значи да ћете пасош предати по доласку на станицу, а у воз се укрцати тек након што вам то буде одобрено.
Недавно је саопштено да је ова релација само део сада увећаног пројекта да се брзим возом споје Будимпешта и Атина. Фото: PrtSc/Instagram/vesicg Пруга ће од Будимпеште до Атине пролазити кроз Нови Сад, Београд, Ниш, Скопље и Солун.
Биће дугачка 1.512 километара. За читав овај пут биће потребно 10 или више сати, у зависности од више фактора.
Од Новог Сада до Солуна требало би да се стигне за око 6 до 7 часова, док би од Новог Сада до Атине требало око 8 до 9 часова. Ове податке треба узети са резервом, јер права времена се могу знати тек по пуштању пруге у рад.
„Соко“ се показао као веома популаран на релацији Нови Сад – Београд Фото: Градске инфо Саобраћање возова на брзој прузи између два највећа српска града многе држављане Србије, али и странце, вратило је у претходно пусте српске путничке вагоне.
Према подацима од првих годину дана функционисања ове пруге, чак око 3 милиона путника прошло је кроз вагоне нових возова.
Тачно 19. марта ове године биће обележено две године од пуштања ове пруге у рад.
Iz Novog Sada vozom na more: Koliko će trebati do Soluna, a koliko do Atine? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак До Суботице возом за само 35 минута пре 2025. године – пруга готова већ у септембру, од децембра пуштање у рад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.