Акцији садње дрвећа на Новом насељу – Стамбени блок озелењен са 31 стаблом (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Dec.2023, 16:36

Акцији садње дрвећа на Новом насељу – Стамбени блок озелењен са 31 стаблом (ФОТО)

Стамбени блок окружен улицама Стевана Христића, Партизанских база и Светозара Ћоровића, озелењен је 31 новом садницом јавора, оморике, храста и црног бора, у акцији садње дрвећа Града Новог Сада и донатора. Фото: nsuzivo.rs Адријана Чапко, заменица начелника Градске управе заштите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << животне средине, истакла је да је у овом делу града засађена 31 садница, уз помоћ и подршку ОТП банке која је деоницама омогућила данашњу акцију.
Фото: nsuzivo.rs -У овом стамбеном блоку смо засадили јавор, оморику, црни бор и храст. Ова акција трајаће до 2027. године и планирано је да се укупно засади 6.000 садница. Оне ће допринети унапређењу зеленог фонда Града Новог Сада и еколошкој одрживости, као и унапређења квалитета живота грађана. Уз помоћ и подршку наших пријатеља и партнера из друштвено-одговорних компанија и волонтера из невладиних организација, заједнички настављамо акцију садње за нови, лепши и бољи Нови Сад – истакла је Чапко.
Фото: nsuzivo.rs Милена Мићановић, директор за комуникацију и односе са јавношћу „ОТП банке“, навела је да је заштита животне средине једна од стратешких активности коју су усвојили.
– Заштита животне средине је једна од стратешких активности коју смо усвојили и настојимо да што више допринесемо очувању наше планете, а један од најефикаснијих начина за то је управо пошумљавање и озелењавање – рекла је Милена Мићановић.
Фото: nsuzivo.rs Милош Стојановић, из еколошког удружења „Зелени Нови Сад“ и представник „Зелене столице“ подржао је данашњу акцију садње.
– Захвалио бих се Граду који препознаје овакав вид активности и жели да што више ради на озелењавању града, као и свим компанијама које су учествовале у пројекту „Садимо сада за будућност Новог Сада“ – рекао је Стојановић.
Istorijski momenat za simbol Novog Sada u okviru Dočeka (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Акцији садње дрвећа на Новом насељу – Стамбени блок озелењен са 31 стаблом (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.