Наградни литерарни конкурс „Срце мог града“ за новосадске студенте отворен до 31. новембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Nov.2023, 09:27

Наградни литерарни конкурс „Срце мог града“ за новосадске студенте отворен до 31. новембра

Студентски центар „Нови Сад“ је и ове године, поводом 8. септембра Међународног дана писмености, расписује наградни литерарни конкурс „Срце мог града“ за новосадске студенте. Фото: Pexels/cottonbro studio Конкурс је расписан у сарадњи са Градском библиотеком, ЈП СПЦ „Војводина“, Позориштем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << младих и Студентским културним центром, а на њему могу да учествују студенти који живе у студентским домовима.
„Пропозиције конкурса остају исте. Као и прошле године студенти треба да на имејл studentskicentarnovisad@gmail.com пошаљу текст до 500 карактера којим ће описати свој омиљени део Новог Сада. То је формат који је студентима добро познат јер сви имају друштвене мреже, а објаве до 500 карактера су најбоље рејтинговане. Конкурс представља активност која је усмерена на продубљивање везе између Новог Сада и студентске популације, која живи у студентским домовима“, каже Зоран Мартиновић, директор Студентског центра „Нови Сад“.
Победник конкурса добиће бесплатну чланарину у Градској библиотеци града Новог Сада, пропусницу за улазак на базене ЈП СПЦ „Војоводина“, и бесплатну исхрану у студентском ресторану. Аутори другопласираног и трећепласираног текста добиће бесплатан улаз за све програме Студентског културног центра и програме „Позиришта младих“ до краја године. Сва три награђена рада биће објављена на званичној презентацији СЦНС-а.
Конкурс траје од 8. септембра до 31. новембра. Радове ће оцењивати жири који ће чинити представници Студентског центра „Нови Сад“, Студентског културног цента, Градске библиотеке, СПЕНС-а и Позоришта младих. Резултати ће бити објављени 15. децембра.
Први конкурс „Срце мог града“ одржан је прошле године. Укупно је стигло 170 студентских радова.
Ministarstvo prosvete i Fond za mlade talente usaglasili aktivnosti za dodelu studentskih stipendija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наградни литерарни конкурс „Срце мог града“ за новосадске студенте отворен до 31. новембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.