Изложба „Пут правих вредности“ отоврена до 31. октобра у холу Ректората

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 09:01

Изложба „Пут правих вредности“ отоврена до 31. октобра у холу Ректората

Изложба „Пут правих вредности“ ауторки Наташе Јанковић и др Марије Павловић биће постављена у Изложбеном павиљону Ректората Универзитета до 31. октобра. Фото: PrtSc/Univerzitet u Novom Sadu Изложба „Пут правих вредности” је премијерно постављена 14. априла 2021. године у Галерији САНУ са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << циљем да прикаже историјат и континуитет олимпијског покрета, као и његов значај у нашој средини од Краљевине Србије до данас, са освртом на друштвени контекст и прилике у земљи. Изложба је након Галерије САНУ гостовала у Народном музеју града Зрењанина, Галерији савремене уметности у Пожаревцу и у Универзитетској галерији у Крагујевцу.
У складу са простором музеја или галерије изложба је била постављена и у скраћеном обиму уз могућност прегледа целокупне поставке на сајту Виртуелног олимпијског музеја. Концепт изложбе подразумева три усклађене целине. Прва целина изложбе посвећена је идејама олимпизма, које датирају из времена Пјера де Кубертена, личности која је оживела дух Aнтичких игара.
Садржај друге целине представља хронологију учешћа наших олимпијаца на Летњим олимпијским играма, од 1912. до 2020. године, са подацима о самим Играма, друштвеним околностима које су их пратиле, и члановима наших делегација, као и мање познате занимљивости у вези с Играма.
Трећа целина изложбе обухвата архитектонско наслеђе београдских спортских терена и објеката, насталих у распону од два века (XIX и XX), а у контексту целокупне историје и архитектуре Београда у том периоду.
Zašto je Novi Sad odličan izbor za nastavak školovanja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба „Пут правих вредности“ отоврена до 31. октобра у холу Ректората се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.