Сви Новосађани су овог петка на степеницама! (петак, 30. јун)

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 07:04

Сви Новосађани су овог петка на степеницама! (петак, 30. јун)

Температура данас у нашем граду ће бити од 14 до 29 степени. Идеална температура за шетњу поред Дунава или за одмор и ленчарење на Штранду после посла. Али поред идеалне временске прогнозе овог последњег дана у месецу јуну нас очекује пуно добре забаве у Новом Саду.
Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо Ево шта нас очекује данас у Новом Саду: Предавање у Галерији Матице српске од 19:00 часова „Мистерија брашованског павиљона из 1929. године“.
Посетиоцима ће бити представљено вишегодишње истраживање посвећено изузетно значајном остварењу архитекте Драгише Брашована, Павиљон Краљевине СХС на Светској изложби у Барселони. Резултати истраживачког рада архитекте Дарија Чупића, историчара уметности Милана Познановића и сарадника на пројекту архитекте Милана Миловановића, први пут су представљени почетком 2021. године изложбом Мистерије Брашованског павиљона из 1929. године одржане у Музеју науке и технике у Београду. Изложбу је пратила и истоимена публикација.
Посетиоци ће бити у прилици да виде реконструкцију спољашњости и унутрашњости павиљона и велики број до сада необјављених оригиналних фотографија, од Дарија Чупића и Милана Познановића чују нешто више о скулптури која је стајала испред објекта и сазнају о утицајима, недоумицама и могућностима будућих истраживања.
Фото: Градске инфо Плато Спенса је опет центар дешавања на степеницама.
Музички програм уз бенд и са почетком у 18:00 часова па до 00:00 очекује вас одлична клопа и још боља крафт цуга.
Поред неколико крафт пива, можете уживати и у домаћем џину и ракију.
За клопу су задужени овај пут Збир и њихов офир и припремају сада већ познате специјалитете
Спремите се за одличан ритам и опуштено кулирање на степеницама после посла.
Фото: Градске инфо Вечерас у склопу „Шекспир фестивала“ у Чортановцима од 20:00 часова одржаће се представа „Ромео и Јулија“. Прича о вечној љубави, у интерпретацији Јереванског државног камерног театра. „Ромео и Јулија”… Чини се да је о овој причи све речено и испричано.
Фото: PrtsSc/sekspirfestival.org Али нова генерација Камерног театра открила је и идентификовала нове драмске концепте и естетске принципе Шекспировог дела. Уз неочекивана и строго стилизована редитељска решења, инспирисана музиком, костимима и дизајном седамдесетих, „Ромео и Јулија“ је представа која ће вас држати у очекивању и напетости сваке секунде.
У Културној станици „Свилара” од 20:00 часова упознаћете дела Жан Марије Леклера, утемељитеља француске школе виолине, барокног композитора. Фото: Градске инфо Затим се препустити делима Георга Филипа Телемана, који је својом плодношћу и генијалним спојем немачког, француског и италијанског стила постао један од најзначајнијих композитора Немачке. Искусите његову музику, потом присуствујте извођењу Моцартовог квартета који је изазвао контроверзе својом захтевношћу и префињеном композицијом.
И за крај, не пропустите занимљиве звукове ромског фолклора у Равеловој композицији Тзигане и Фрица Крајзлера у делу Ла Гитана.
Уживајте у емотивном путовању кроз Хајднов Цигански клавирски трио и доживите Брамсов интензитет у његовом клавирском квартету.
Серија савременог италијанског филма у 21:00 час у дворишту Културне станице Еђшег на филму „Опуштено / Сциалла” (2011). Радња филма: Живот меланхоличног професора се окрец́е наглавачке када открије да је бунтовни тинејџер којег подучава заправо његов син.
Фото: Pixabay/stokpic Концерт групе „Abba Real Tribute“  у 21:00 час у дворишту ОТП банке. Фото: new.gigstix.com „Abba“ је шведска поп група која је важила за комерцијално најуспешнију поп групy на свету. Група је доминирала на топ-листама од средине седамдесетих до почетка осамдесетих, продавши много хит синглова и албума.
Поједине улице ће остати без струје ОВДЕ погледајте које!
Уживајте!
Evo koji nas sve festivali očekuju u Novom Sadu ovog leta!

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сви Новосађани су овог петка на степеницама! (петак, 30. јун) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.