Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 09:59

Предавање „Изворно васпитање“ у Градској библиотеци, 30. јун

Градска библиотека у Новом Саду и Фондација „Милица Новковић – Изворно васпитање“ позивају родитеље и све заинтересоване грађане да присуствују предавању „Изворно васпитање као пут до здраве, функционалне и задовољне породице и појединца“ Фото: Градске инфо Теме предавања:
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> – Који су суштински узроци проблема у савременој породици и школи?
– Које васпитне моделе већина родитеља данас користи и на који начин њихова употреба утиче на стање у којем се савремена породица, школа и друштво у целини налазе?
– На који се начин ова ситуација одражава на психо-физичко здравље појединца?
– Како проблеме решити – шта је то што родитељи заправо треба да раде у оквиру своје породице?
– Који су основни принципи рада и функционисања „Изворне школе“?
Први корак у решавању проблема јесте препознавање и дубоко разумевање њихових узрока. Упорно „шминкање“ реалности и искључиво бављење последицама довели су нас у ситуацију из које даље више немамо куд: дошли смо до зида, манифестованог у форми сурове, отрежњујуће реалности и бриге за голу безбедност и животе сопствене деце.
Више од једног века развоја васпитно-образовне методологије „Изворне школе и васпитања“, која је поникла у нашој средини и која је показала потпуну ефикасност у решавању свих кључних проблема у којима се савремена породица и школа налазе, свакако заслужује пажњу родитеља и наставника, одговорних и свесних важности неометаног и здравог развоја нових поколења.
У исправном разумевању је кључ – дозволите себи да разумете.
Предавачи су Драган Новковић и Александра Франко.
Предавање је бесплатно. Одржава се 30. јуна, у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду (Војводе Путника 1, И спрат), с почетком у 19 часова.
“Kluboslavija“ je događaj koji danas ne smete propustiti (petak, 23. jun)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање „Изворно васпитање“ у Градској библиотеци, 30. јун се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.