Добро јутро Нови Саде! Биће ово викенд сунцем обасјан! (3. и 4. јун)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 07:00

Добро јутро Нови Саде! Биће ово викенд сунцем обасјан! (3. и 4. јун)

Викенд превасходно служи за одмор и пуњење батерија како бисмо наредну недељу започели пуни елана. Требало би да вам следећи предлози помогну у томе, те да вас мотивишу да што квалитетније проведете суботу и недељу. Добра организација је неопходна будући да већина нас има само >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << један или два слободна дана током недеље. Фото: Градске инфо У наставку вам дајемо неколико предлога како да што квалитетније проведете време у Новом Саду наредна два дана и извучете максимум из викенда.
Ево шта нас очекује у Новом Саду првог викенда у месецу јуну: Љубитељи добре музике и лудог провода имаће прилике да ђускају и данас јер је јуче почео „Green Love“ фестивал на сплаву Џоли Роџер.
03. јуна ће наступити Леа Добричић, Илија Ђоковић и Perfect Pitch DJS
Фото: new.gigstix.com А фестивал „Чарде и банде“ почиње данас на Сунчаном кеју, преко пута Дома Војске Фестивал „Чарде и банде“ је догађај на отвореном који промовише тамбурашку музику и рибљу чорбу. На обали Дунава окупљају се најбоље чарде из земље и окружења и за посетиоце припремају укусна јела од рибе. Цео догађај употпуњен је музиком тамбурашких банди, а његов почетак означава поворка тамбураша са Трга слободе до Сунчаног кеја.
Данас славимо Светски дан бицикла! Данас цео свет слави бициклирање и бицикл јер смо због наших двоточкаша здравији, богатији, срећнији, а уз то и пазимо на нашу околину!
Фото: Градске инфо Светски дан бицикла ће бити прослављен заједничком „Вожњицом“ кроз Нови Сад, а онда ће сви учесници уживати у едукативним и забавним радионицама како би научили важне вештине за вожњу бицикла на сигуран начин. Тема „Вожњице“ је безбедност деце у саобраћају, тако да ћемо заједно да учимо која су то правила саобраћаја која би сваки бициклиста требало да зна, како да се припремимо за безбедну вожњу и како да се понашамо на раскрсницама.
Окупљање се у 11:00 часова у Лиманском парку, одакле креће „Вожњица“ кроз Нови Сад. Са бициклирањем се завршава на Спенсу где вас очекују поклончићи, аниматори, едукатори и весеље!
Знамо сви да су Новосађани увек спремни да помогну онима којима је помоћ најпотребнија, тако и овај викенд имамо једно предивно хуманитарно дешавање у Новом Саду. Студентски парламент универзитета у Новом Саду у сарадњи са Хуманитарном фондацијом „Први корак“ организује хуманитарни турнир под називом „Играм за први корак“.
Фото: PrtSc/Instagram/parlament.uns Турнир ће бити одржан 3. и 4. јуна на Ђачком игралишту у Кампусу универзитета у Новом Саду. Организован је у склопу ЕУГЛОХ недеље на универзитету у Новом Саду, а подржан је од стране студентских парламената и студентских организација универзитета у Новом Саду.
Додатне информације можете пронаћи на инстаграм профилу организатора турнира.
У Српском народном позоришту у недељу можете погледати две представе: Мјузикл „Продавница бајки“ од 19:00 часова Представа „Последњи балкански вампир“ од 19:30 часова У Позоришту младих клинци могу погледати две представе: Субота, 3. јун представа „Учене мишице“ од 11:00 часова Недеља, 4. јун представа „Анђеоска бајка“ од 11:00 часова Старији Новосађани могу погледати премијеру представе „Између два месеца“ од 19:30 часова у суботу, 3. јуна.
Фото: Промо У улогама су проверени млади глумци Александар Радојичић и Јован Јовановић, а како кажу организатори, загарантована је квалитетна представа са много смеха.
Представа је рађена по тексту Стевана и Сташе Копривице, а у режији, такође, Сташе Копривице.
Инспирисани актуелном изложбом  Пшеница – од њиве до трпезе, Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу, 4. јуна у 11 сати, Дунавска 35, организује играоницу  ,,У посуди од печене земље чувало се жито, семе племенито“,  за децу узраста 5 – 10 година.
На радионици посветићемо пажњу праисторијској посуди – питос која је служила за чување течне или суве хране, посебно житарица.
У креативном делу радионице деца ће од пластелина правити једну од најстаријих посуда – питос, украшаваће је орнаментима и зрнима жита.
Играоницу воде Мина Јосимовић и Ивана Степанов, музејски педагози.
Недеља, 4. јун је резервисан за врхунску забаву, смех и шалу. Популарни регионални глумац, водитељ и стенд ап комичар Драган Маринковић Маца и „Cabaret show“ под називом „Два и по мушкарца“ наступиће у Биг шопинг центру у 18:00 часова.
Фото: Facebook.com/BigNoviSad Заљубљеници аутомобила, мотора и аутомобилчића могу да уживају целог викенда свим чулима.
3. и  4. јуна у Новом Саду биће одржан други по реду веспа скуп, у организацији Веспа клуба Нови Сад, под називом “НС веспа #2”.
Фото: PrtSc/Vespa club Novi Sad Главни део програма биће одржан у Шпајзу Салаша 137, на Тргу Републике, те организатори позивају све суграђане да се у суботу 3. јуна у преподневним часовима прошетају до Трга Републике и разгледају више од 150 веспи које ће улепшати Нови Сад током 3 дана скупа.
Сајам аутомобилчића на платоу испред СПЕНС-а у суботу, 3. јуна Циљ организовања манифестације јесте реализација догађаја који Новом Саду дају ноту забаве и радости, пре свега међу млађом популацијом, као и афирмација колекционарства и програма који су усмерени ка едукацији о безбедности у саобраћају.
Манифестација је сајамско-фестивалског типа, а чине је излагачки штандови, полигон за вожњу аутомобилчића на даљинско управљање, наградна игра и други пропратни садржаји од интереса за младе.
Манифестацију подржава и један део јавних предузећа са својим специјалним возилима чије су макете играчака омиљене међу најмлађима. Циљна група јесу млади узраста до 15 година, колекционари и љубитељи аутомобилизма.
Поједине улице у суботу ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга да ће данас због верског празника Задушнице на линији број 14 бити ангажовани зглобни аутобуси, а по потреби биће уведени и додатни поласци. Појачани поласци биће и на линији за Ченеј у 10:30 и 11:45 часова.
Аутобуси на линији број 53 на поласцима из Новог Сада у 8:40, 9:50, 10:55, 12:00, 13:10 и 15:10) часова саобраћаће до футошког гробља (повратак у 9:30, 10:40, 11:40, 12:45, 14:00 и 16:05 часова).
Уживајте!
„Српска Кападокија“ почиње са радом сутра – Погледајте како теку припреме (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Добро јутро Нови Саде! Биће ово викенд сунцем обасјан! (3. и 4. јун) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.