Лепо време и пуно интересантних и бесплатних дешавања овог викенда у Новом Саду! (3. и 4. фебруар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2024, 08:00

Лепо време и пуно интересантних и бесплатних дешавања овог викенда у Новом Саду! (3. и 4. фебруар)

Викенд у Новом Саду ће бити топао и сунчан. У суботу ће бити од 0 до 11, а у недељу од 4 до 15 степени. Идеално време за шетњу, провод, дружење и релаксацију. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:
Интерактивна изложба „Свет диносауруса“ у Биг шопинг центру. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Facebook.com/BigNoviSad Постаните део авантуре тако што ћете обући бели мантил и ставити наочаре, претварајући се у правог палеонтолога!
Очекује вас мноштво реплика диносауруса у оригиналној величини, укључујући Велосираптора, Цератосауруса, Еуропасауруса и младунче Т-Реxа.
Узбудљиво путовање кроз свет диносауруса додатно ће бити обогаћено са едукативним радионицама: Максина лабораторија и Радионице о диносаурима и перформансом за децу.
Интерактивне радионице ће се одржавати сваким даном у периоду од 16 до 19 часова. Напомена: Није потребно резервисање термина, слободно се придружите овим едукативним искуствима. Нека ваша авантура постане незаборавна уз фотографисање унутар главе диносауруса и учешће у радионицама викендом!
Истражите оригиналне фосиле старије од 100 милиона година, уз објашњење процеса ископавања фосила и палеонтолошког алата који се користи. Ту ћете пронаћи оригиналну кост диносауруса, амоните и трилобите.
За најмлађе посетиоце, ту је посебна целина са пескарником где ће уживати у ископавању реплика фосила уз стручно вођење.
Не пропустите искуство оживљавања диносауруса кроз Аугментед Реалитy тотем, где ћете моћи преузети апликацију и оживети диносаура диплодокуса!
У недељу можете да се одлично проведете и да некоме помогнете.
Хуманитарни базар ће се одржати од 16:00 до 20:00 часова, на Рибљој пијаци. Фото: Facebook.com Средства се скупљају за породицу Крстић, која је пре 5 година остала без свог дома услед великог пожара. Приморани да се склоне са улице, преселили су се у Лок, у земљану кућу стару 100 година коју отплаћују на кредит, у износу од 12.000 динара месечно.
Уз непрестане, али безуспешне покушаје да обнове кућу, Крстићи сваког дана по мало остају без крова над главом. Тренутно имају једну собу на располагању за целу породицу, док је остатак куће неупотребљив.
Помоћ су потражили на више адреса, па и од разних државних институција, али све се завршило само на празним обећањима. Група Новосађанке одлучила је да помогне породици Крстић, те организује поменути Хуманитарни базар, на ком ће се продавати џемови, колачи, пецива, играчке, накит, зимница… Професионални кувар припремаће у два котлића пасуљ и паприкаш, а музику ће пуштати ДЈ.
У Српском народном позоришту овог викенда на репертоару су три представе: Субота, 3. фебруар
Опера „Травијата“ од 19:00 часова Предстсава „Ујеж“ од 19:30 часова Недеља, 4. фебруар
Представа „Да не буде тама“ од 20:00 часова У Позоришту младих као и сваког викенда уживаће и млађи и старији суграђани: Субота, 3. фебруар
Представа за децу „Мала вила“ од 11:00 часова Представа „Док те ја храним и облачим“ од 19:30 часова Недеља, 4. фебруар
Представа за децу „Пинокио“ од 11:00 часова Поводом акције Туристичке организације Новог Сада Дани отворених врата, у суботу и недељу, 3. и 4. фебруара, улаз за све посетиоце Музеја Војводине биће бесплатан! На овај начин обележавамо Дан града Новог Сада.
Током трајања акције Дани отворених врата, посетиоци Музеја Војводине имаће прилику да посете сталну поставку и тематску изложбу Стакло.
За посетиоце који у долазе у пратњи најмлађих на располагању је Харлампијева мапа. Уз помоћ мапе истраживање сталне поставке и за одрасле и за малишане постаје интерактивно, креативно и динамично.
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Да ли знате шта је лорњон? Ако не знате сазнајте 4. фебруара у Музеју Војводине! Шта је Лорњон, чему је служио и ко га је носио сазнаћете у играоници „Да се око не постиди, стави лорњон да све види“, у недељу, 4. фебруара 2024. године у 11 сати. ( Музеј Војводине, Дунавска 35).
Нека буде изненађење шта ће деца радити у креативном делу радионице!
Радионицу воде: Владимира Станисављевић и Татјана Љубојевић, музејски педагози.
Фото: Facebook.com/MuseumofVojvodina Напомена: Обавезна пријава деце узраста 5 -10 година: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs.
Овог викенда, у суботу, 3. фебруара и у недељу, 4. фебруара у у Великој сали Културног центра Новог Сада можете погледати три хуманитарне представе. У суботу 3. фебруара с почетком у 20.00 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада биће одиграна хуманитарна представа „Пацоловац“  у извођењу Драмске секције Филозофског факултета.
Хуманитарна представа „Као сунцокрети“ театра ДКЦНС, по мотивима из комада „Где станује сунчев зрак“ Милана Степанова,  одиграће се у суботу, 3. 2. 2024, с почетком у 12.00 часова.
Фото: Градске инфо У недељу 4. фебруара с почетком у 20.00 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада биће одиграна хуманитарна представа ,,Лари Томпсон, трагедија једне младости“  Душана Ковачевића.
Театар Пуна Кућа – Кабарет „Кад је густо – само ријетки!“ стижу на СПЕНС, 3. фебруара. Фото: new.gigstix.com Тема кабареа је општенародно свевременско ћутање којим одговарамо на проблеме а истовремено међусобно поткопавамо једни друге тим истим проблемима.
Карте за кабаре можете купити на свим продајним местима „Gigstixa“ као и онлајн.
Опидум – фестивал прошлости, у недељу, 4. фебруара у гостиони Сремски Кутак у Сремским Карловцима (одмах поред Карловачке гимназије). Ново дружење свих љубитеља антиквитета, старина, уметничких слика, икона, књига, ЛП плоча, ручних радова на од 9:00 до 16:00 часова.
Уживајте!
Besplatni pregledi za sve žene u centru grada 5. i 6. februara! Pregledaj se, nekome si sve na svetu! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лепо време и пуно интересантних и бесплатних дешавања овог викенда у Новом Саду! (3. и 4. фебруар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.