Каменица 3: Кључ за модерну онколошку негу у Србији (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 15:27

Каменица 3: Кључ за модерну онколошку негу у Србији (ВИДЕО)

У циљу пружања најбоље могуће здравствене неге пацијентима оболелим од малигних болести, Србија је остварила значајан корак напред изградњом објекта Каменица 3. Фото: Војводина уживо На једном месту, пацијентима ће бити доступне превентивне мере, куративне терапије, хируршки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << захвати, као и високоефикасна зрачна терапија. Овај подухват је остварен захваљујући Националном програму “Србија против рака”, који има за циљ унапређење капацитета здравствених установа које се баве лечењем малигних болести.
Према подацима Регистра за рак Војводине, годишње се у Аутономној Покрајини Војводини региструје око 11,500 новооболелих особа од малигних болести.
Проф. др Зоран Радовановић изјавио је за Војводина уживо да ће нови објекат омогућити пружање најсавременије здравствене неге пацијентима са раком.

“Национални програм “Србија против рака” фокусира се на проширење капацитета здравствених установа, како у погледу објеката, тако и увођења напредних дијагностичких уређаја (као што су магнетна резонанца, ЦТ скенери, ПЕТ скенери) и апарата за спровођење зрачне терапије“, додао је проф. др Радовановић.
Изградњом Каменице 3, Институт за онкологију није само створио модерну здравствену установу, већ и остварио деценијски сан у борби против рака. Ова иницијатива обезбеђује корак напред у пружању ефикасне и свеобухватне неге пацијентима, чиме се унапређује целокупно здравље и квалитет живота оболелих од малигних болести у Србији.
Фаза I Каменице 3: Изградња ПЕТ центра, бункера за X нож и нове дневне болнице за давање хемиотерапије. Објекат 2.500 м2 са пратећим радовима и спољним уређењем. Завршен и пуштен у рад прошле године. набавку опреме, поред улагања покрајинске владе учествовала је и Влада Србије. Вредност радова износи више од 975,3 милиона динара.
Стари ПЕТ скенер набављен је 2009. године, а коришћење новог, савременог ПЕТ центра је изузетно значајан корак у даљем развоју свеукупног здравства Србије и Покрајине – изјавио је Радовановић приликом обиласка радова прошле године и додао да ће завршетком изградње комплекса Каменица 3 институти располагати просторним капацитетима и опремом који ће задовољити потребе у наредним деценијама.
Фото: Војводина уживо Фаза II – Каменица 3: Обухвата надоградњу четири спрата постојећег објекта Центра за имиџинг дијагностику и Службе за поликлинику Института за онкологију Војводине. На I и IV спрату биће IOV, II спрат је за IPBV и III спрат IKVB, а обезбедиће се укупно 9.500 м2.
„Реч је о пројекту који има изузетан значај за здравствени систем АП Војводине и који ће обезбедити савременије и боље услове дијагностике и лечења пацијената“, рекао је проф. др Зоран Радовановић.
„Број новооболелих особа од малигних болести у АП Војводини годишње има око 11 500, а посматрано уназад више година, код мушкараца су то малигнитети плућа, дебелог црева, мокраћне бешике и желуца, а код жена малигнитети дојке, плућа, дебелог црева, грлића материце и тела материце“, изјавио је директор Института др Зоран Радовановић.
Због свега наведеног, Институт за онкологију Војводине заједно са покрајинском администрацијом покренуо је изградњу објекта Каменица 3 са Центром за уређај за позитронску емисиону томографију (ПЕТ центар) и опремање недостајућом медицинском и немедицинском опремом за потребе сва три института у Сремској Каменици.
“Svako ima svoj omiljeni grad, moj je Novi Sad”: Milan Đurić godinu dana na čelu Novog Sada- poručio da nema stajanja (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Каменица 3: Кључ за модерну онколошку негу у Србији (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.