Изградњом Каменице 3 остварује се и деценијски сан Института за онкологију (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 15:12

Изградњом Каменице 3 остварује се и деценијски сан Института за онкологију (ВИДЕО)

Изградњом објекта Каменица 3 на једном месту постојаће превентива, куратива и хируршке процедуре, као и зрачна терапија за онколошке пацијенте који добијају најбољу, најсавременију и најефикаснију здравствену негу. Фото: Војводина уживо Како напредују радови на изградњи објекта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Каменица 3 и реконструкцији Каменице 1, погледајте у видеу:

Фаза II – Каменица 3: Обухвата надоградњу четири спрата постојећег објекта Центра за имиџинг дијагностику и Службе за поликлинику Института за онкологију Војводине. На I и IV спрату биће онкологија, II спрат је за плућне болести и III спрат за кардиоваскуларне болести, а обезбедиће се укупно 9.500м2
Рок за завршетак грађевиснких радова је новембар 2023. године, након чега следи опремање медицинском и немедицинском опремом.
Иначе, објекат „Каменица 3“ намењен је за сва три каменичка института. У завршеном делу те зграде већ су у функцији нови ПЕТ-скенер и икс-нож а у току је и пробни период за пуштање у рад новог линеарног акцелератора. Фото: Војводина уживо АП Војводина је определила додатних 766 милиона динара за „Каменицу 3“, од којих је 700 милиона за опремање медицинском и немедицинском опремом тог објекта, док ће за реконструкцију „Каменице 1“ Покрајина издвојити 1,3 милијарде динара.
Поред изградње објекта предвиђени су и остали неопходни радови као што је нова трафо станица, приступне саобраћајнице и противпожарни путеви и нови гасни вод. У току су и радови на комплетној реконструкцији водоводне и канализационе мреже комплекса сва три института у Сремској Каменици.
Пре седам година у АП Војводини није постојао довољан број ЦТ скенера у регионалним болницама, а на Институту за кардиоваскуларне болести била је исправна само једна ангиосала. Фото: Војводина уживо Данас постоје ангиосале широм Војводине, као и уређаји за разбијање камена у бубрегу, али и ангиосале за неуролошке болести и довољан број магнетних резонци.
Упорним залагањем за успостављање боље здравствене заштите, континуираним улагањем из покрајинског буџета и јасним циљем да грађани северне покрајине заслужују најбољу здравствену заштиту, за седам година, у сарадњи са лекарима и медицинским особљем, потпуно је промењена слика у здравству, а највиши стандарди у заштити здравља, терапији и дијагностици су достигнути.
Limanska pijaca na Grbavici, Futoška pijaca kilometrima daleko od Futoga, i ostale nelogičnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изградњом Каменице 3 остварује се и деценијски сан Института за онкологију (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.