Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 10:10

Вечерас отварање изложбе антифестивала 2K+ у КС Свилара

Вечерас, са почетком у 20.00 часова, у Културној станици „Свилара“ биће отворена изложба House. Music. Europe. (HoME), која ће моћи да се погледа до уторка, 18. јула. Фото: КС Свилара Перманентни антифестивал 2К+ представља публици колективну изложбу уметника и сарадника у пројекту House. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Music. Europe. (HoME). Izložba је интегрални део овог међународног трогодишњег пројекта који се изводи уз подршку ЕУ кроз програм Креативна Европа.
Пројекат се базира на иновативном приступу производње и промоције савремене музике путем активног учешћа публике.
Концерт: Бане Јованчевић Кӣр / модулар синт и сонификовани глас
Изложба: Југ Марковић, аудио инсталација: HOME
Julio César Palacio, аудио инсталација/миџед медиа: HOGAR / LLAR #2
Carlos Nuñez Medina, аудио инсталација/миџед медиа: ОБЈЕКТИ СЕЋАЊА
Ricardo Castro Arceiz, упитник: СВЕ НАС ЈЕ МАЊЕ И МАЊЕ
Conny Zenk, експериментална документација, СЕЋАЊА НА НЕСТАЈУЋЕ ЈЕЗЕРО
Samu Gryllus/Ábris Gryllus/Franciska Éry/Bálint Bolcsó mixed media: ЋОШАК
Звучна инсталација Кућица, пратећи објекти, видео и визуали, Марка Жвака
Пројекат HoMe воде четири установе културе које се баве савременом уметничком музиком. Главни партнер и апликант у овом програму Gryllus Kulturális из Будимпеште, а поред Културног центра Војводине МC ту су и Mixtur фестивал из Барселоне и Black Page Orchestra из Беча. Пројекат је започео изградњом звучне инсталације “Кућица” која је направљена учешћем 12 конкурсно одабраних уметника и стручњака из IT & Art тима Бинаура из Будимпеште који се баве кодирањем, алгоритамским артом, експерименталним интерфејсом и интерактивним окружењима.
Одабрани уметници из сваке земље у трогодишњем програму су композитор, електронски музичар и перформер/музичар.
Звучна инсталација Кућица имала је турнеју 2022. године у свим партнерским земљама, привлачила је разнолику публику унутра и бележила говоре који су истовремено софтверски и уметнички трансформисани у звук у реалном времену. Тај процес се зове сонификација. Изложене инсталације полазе од сонификације рефлексија о кући као дому и настајале су углавном током турнеје Кућице.
Исход слободне приче постаје звучни ентитет. Људски говори постају звуци а звуци постају материјал за композиторе који ће инкорпорирати добијене звучне материјале у композиције које ће бити премијерно изведене на фестивалима и музичким догађајима које организују учесници пројекта.
Концерт од четири наручене композиције за ансамбл, електронику и сонификацију у организацији Антифестивала 2К+ биће одржан у Новом Саду 9. септембра 2023, а након тога у Бечу, Будимпешти и Барселони.
Petkom u Novom Sadu se lakše diše! (petak, 14. jul)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вечерас отварање изложбе антифестивала 2K+ у КС Свилара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Večeras otvaranje izložbe antifestivala 2K+ u KS Svilara

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 14.Jul.2023

NOVI SAD – Večeras, sa početkom u 20.00 časova, u Kulturnoj stanici „Svilara“ biće otvorena izložba House. Music. Europe. (HoME), koja će moći da se pogleda do utorka, 18. jula. Permanentni antifestival 2K+ predstavlja publici kolektivnu izložbu umetnika i saradnika u projektu House. Music....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.