Да ли је кишобран довољан овог понедељка да нас сакрије од кише? (понедељак, 29. мај)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 07:00

Да ли је кишобран довољан овог понедељка да нас сакрије од кише? (понедељак, 29. мај)

И овог последњег мајског понедељка киша нас неће заобићи. Данас су могући пљускови са грмљавином, највиша дневна температура биће 24 степена, а најнижа јутарња 14 степени. Иако кишан овај понедељак је пун дешавања у Новом Саду.
Чим крене лепо време прва асоцијација на понедељак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је „Хуманитарни понедељак“. И овог понедељка ће се одржати на Штранду.
Акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Ленки Лазаревић. Данас улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима.
Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Овог понедељка поред хуманих дешавања морамо да напоменемо да ће у нашем граду бити и радова: Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ Нови Сад данас почиње радове на реконструкцији вреловода на Тргу Коменског.
Због поменутих радова, према Решењу Градске управе за саобраћај и путеве, привремено ће бити измењен режим саобраћаја у зони радова.
Фото: Pixabay/Vladimir_Fayl Радови ће се изводити у више фаза, а током извођења прве фазе радова, за саобраћај ће бити затворен део Школске улице, од кућног броја 1 до Трга Каменског.
Такође, биће затворена непарна страна Трга Коменског, као и део парне стране Трга Каменског испред кућних бројева 6, 8 и 10, све до кућних бројева 78 и 80 на Булевару ослобођења.
Испред кућног броја 78 на Булевару ослобођења биће постављен прелаз за пешаке, јер ће у склопу наведених радова, бити раскопана пешачке стаза.
Привремена измена режима саобраћаја у овој фази радова важи до 7. јула 2023. године, док ће о даљој динамици радова и изменама режима саобраћаја јавност бити благовремено обавештена.
Одређује се и привремена измена режима саобраћаја на Булевару Јаше Томића, у делу од Булевара ослобођења до Кисачке улице, у Новом Саду, због извођења радова на поправци коловозне конструкције.
Саобраћај се обуставља у десној коловозној траци, а у левој коловозној траци саобраћај ће се одвијати двосмерно и уз ограничење брзине на 30км/х. Привремена измена режима саобраћаја важи од 29. маја 2023. до 12. јуна 2023. године.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Фото: Pixabay/ 422050 Ако се љубитељи стенд ап комедије онда вечерас не смете пропустити наступ у Герила бару. У Герили вечерас од 20:30 часова наступа Срђан Олман. Смех је загарантован.
У Српском народном позоришту увелико траје Стеријино позорје. Данашњи програм погледајте ОВДЕ.
Уживајте!
Pre dva veka konji redovno galopirali Novim Sadom – fijakeri korišćeni i kao javni prevoz (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је кишобран довољан овог понедељка да нас сакрије од кише? (понедељак, 29. мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.