Обиђите паркове овог викенда, припремите терен за првомајски празник! (29. и 30. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 07:00

Обиђите паркове овог викенда, припремите терен за првомајски празник! (29. и 30. април)

Верујемо да ће већина вас овог викенда правити припреме за првомајске празнике. Новосађани традиционално Први мај уз породицу, пријатеље, добру храну, провод у Каменичком парку, на Фрушкој гори или на викендицама. Фото: Градске инфо Данас и сутра установе и продавнице раде по >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << редовном радном времену, припремите све што вам је потребно за првомајске празнике јер ће у понедељак и уторак већина продавница и установа радити скраћено или неће уопште радити. ОВДЕ погледајте детаљно радно време свих установа, продавница и предузећа.
А када завршите све припреме и пожелите да одморите и забавите се са породицом треба да знате шта вас очекује у Новом Саду овог викенда. Велика хуманитарна акција књижаре „Мост“ организује се у данас у простору Издавачке куће Прометеј.
Фото: Књижара Мост У простору Издавачке куће „Прометеј“, на адреси Светозара Милетића 16,у периоду од 10 до 20 часова биће постављена велика распродаја преосталих књига из недавно затворене књижаре „Мост“, а 50% од прикупљених средстава уплатиће се на рачун Мине Пошарац којој је новац потребан за лечење и рехабилитацију у иностранству.

Kуповином било које књиге учествује се у овој хуманитарној акцији.
Једна од најперспективнијих младих уметница Србије, Уна Станић, један од водећих младих звезда на нашој сцени, Немања Станковић и најистакнутији пијаниста своје генерације, Владимир Милошевић, удружили су своје таленте и креативне снаге у Корда пиано трио, који ће се први пут представити новосадској публици вечерас, у Градској концертној дворани, од 20 часова.
Фото: Е. Ковач У Српском народном позоришту можете погледати представу „Кармина Бурана“ од 20:00 часова.
Наши најмлађи овог викенда могу да уживају у представама, радионицама и играоницама. Позориште младих има на репертоару две представе:
Субота, 29. април представа „Ко је рекао мјау“ од 11:00 часова Недеља, 30. април представа „Анђеоска бајка“ од 11:00 часова Одељење за педагошки рад и односе с јавноћу у недељу, 30. априла у 11 сати, Дунавска 35, организује играоницу „Ја сам јунак ја сам тај мени није баук змај“, за децу узраста 5-10 година.
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Деца ће истраживати остатке оружја ратника на сталној поставци као и представе змаја на ликовним делима, те ће чути народна веровања о аждајама, алама и змајевима. У креативном делу правиће папирног змаја.
Играоницу воде Владимира Станисављевић и Татјана Љубојевић, музејски педагози.
Напомена: Ваше дете можете најавити на адресу  pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
У Театрилу у недељу на репертоару је представа „Чаробна зелена шума“ од 17:оо часова. Резервације и информације на број телефона: 064/150 32 32.
Фото: Градске инфо Цветна пијаца на платоу испред Спортског и пословног центра Војводина и ове суботе нуди посетиоцима различите врсте цвећа, али и других производа. Пијаца је отворена од 08:00 ујутру.

Због одржавања 30. Фрушкогорског бициклистичког МТБ маратона „Иван Давосир“ одређена је привремена измена режима саобраћаја на Фрушкогорском путу у Сремској Каменици и код планинарског дома „Железничар“ на Поповици у недељу 30. априла од 7.30 до 16.00 часова.
Фото: Градске инфо  Ради безбедног одржавања маратона потпуно се обуставља саобраћај на Фрушкогорском путу, код планинарског дома „Железничар“, од 8.45 до 10.30 часова.
Такође је одређена забрана одвијања саобраћаја на Фрушкогорском путу, од последњег аутобуског стајалишта према Планинарском дому „Др Радивој Симовић“, од 8.45 до 15.00 часова.
На делу Иришког пута одређује се забрана одвијања саобраћаја од 10.10 до 10.25 часова, за време преласка бициклиста преко коловоза, код аутобуске окретнице на Парагову.
 Јавно градско сабраћајно предузеће „Нови Сад“ привремено ће скрати трасу аутобуске линије број 74,  у недељу 30. априла 2023. године од 8.00 до 15.00 часова, тако да ће се окретање аутобуса вршити код аутобуске станице Буџак.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте!
Koji su najpoznatiji novosadski brendovi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обиђите паркове овог викенда, припремите терен за првомајски празник! (29. и 30. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.