У Новом Саду посађено 28 нових стабала и 410 ружа

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 10:11

У Новом Саду посађено 28 нових стабала и 410 ружа

На четири локације у Новом Саду радници Зеленила посадили су 28 нових стабала. Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад У Дунавском парку посађена су три кедра, један багрем и једна жалосна врба.
Прошле седмице засађено је девет црних борова, а крајем фебруара посађени су један >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << храст, једно јудино дрво и три јаблана, тако да је Дунавски парк сада богатији за 19 нових садница различитог дрвећа. У Темеринској улици посађене су четири, а у Раваничкој три липе, а код Хигијенског завода две украсне шљиве.
Подсећамо, у петак је поводом 8. марта, испред главног улаза у Српско народно позориште посађено 260 ружа сорте Јелена Фрајла и Ленка Фрајла. Испред Скупштине града у нову цветну гредицу посађено је 150 ружа сорте Дунав Река. Уз наставак садње и свих редовних радова, неуобичајено рано за ово доба године, већ од 01. марта, увелико се и коси. Тако је кошење настављено на више места у граду – у Партизанској улици, на Кеју жртава рације, Београдском кеју, Руменачком путу, Булевару Европе, Булевару војводе Степе, у шанцу испод дрвеног моста на Тврђави и у Петроварадину уз шетне стазе поред Дунава, на Тргу владике Николаја, улици Проте Михаљџић.
Испод моста Дуга настављено је с орезивањем ружа, а улици Милоја Чиплића орезује се шибље. Истовремено, радници Градског зеленила плеве и окопавају шибље у стамбеном блоку Булевар ослобођења- Булевар Јаше Томића-Кисачка улица-Булевар краља Петра, као и на Булевару Европе.
Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад Вакцинације, репарације, мало кише и забаве још више данас у Новом Саду! (уторак, 12. март)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Новом Саду посађено 28 нових стабала и 410 ружа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.