Понедељак, дан великих одлука или празних обећања? (понедељак, 27. март)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Mar.2023, 07:01

Понедељак, дан великих одлука или празних обећања? (понедељак, 27. март)

Толико пута смо рекли да почињемо нешто од понедељка, да се вероватно сами себи смејемо кад дође понедељак и знамо да обећање нећемо испунити. Вероватно и данас, као и сваког понедељка, не радимо ништа што смо себи обећали да ћемо урадити „од понедељка“. Фото: Градске инфо Вероватно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ни данас нећете кренути на дијету, мада је до лета остало још мало, нећете свратити ни до теретане у комшилуку, али  зато можете погледати филм, представу или отићи са екипом на пиће.
Ево шта нас данас очекује у Новом Саду: Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ данас почиње радове на изградњи вреловодног прикључка за објекат на Булевару краља Петра I 52.
Фото: Pixabay/Taken Због поменутих радова, одређује се привремена измена режима саобраћаја у зони радова.
За време трајања радова у Улици Париске комуне у зони раскрснице са  Булеваром краља Петра I саобраћај ће се одвијати уз наизменично пропуштање возила. Планирани рок за завршетак радова је 14. април 2023. године.
Наведени радови неће утицати на квалитет испоруке топлотне енергије током грејне сезоне.
Од данас и све до 31. марта (до завршетка радова) привремено ће бити измењена траса аутобуске линије број 55 због радова у Футогу.
Због извођења радова у Новосадској улици у Футогу, аутобуси ће саобраћати на следећи начин:
Фото: Градске инфо Смер Нови Сад – Футог
Редовна траса до Футога, затим право на раскрсници Иве Лоле Рибара/Новосадска (траса линије бр. 53), на раскрсници Улица Раде Кондића/Цара Лазара скретаће лево у Улицу Цара Лазара, на раскрсници Улице цара Лазара/Браће Бошњак/Светозара Марковића саобраћаће привремено измењеном трасом Улицом Светозара Марковића ка окретници.
У повратку ка Новом Саду користиће се иста, измењена траса.
На измењеном делу трасе аутобуси ће се заустављати на постојећим аутобуским стајалиштима, као и на аутобуским стајалиштима линије број 53
Уз наведену измену на снази остаје и постојећа измена трасе због радова у футошкој Улици цара Лазара. 
Можда није лоше и да вас подсетимо где се све у граду одвијају радови. У Улици Бранка Ћопића у Новом Саду, дошло је до обуставе саобрајаћа, због извођења радова на поправци коловоза. Радови ће се изводити на деоници од Ветерничке до Подунавске улице завршетак радова планиран је за 1. април.
Забрана одвијања саобраћаја биће на снази и у Улици Горана Малетића у Ветернику, од данас до 1. априла, такође због радова на поправци коловоза.
Од данас до 31. марта, забрањује се одвијање саобраћаја у Новосадској улици, у зони раскрснице са Улицом Раде Кондића, у Футогу, због извођења радова на изградњи водоснабдевања насеља Бегеч – повезивање насеља Бегеч са водоводним системом Новог Сада.
Тренутно се, у оквиру радова на редовном одржавању саобраћајница у градским и приградским насељима, изводе радови на више локација. У насељу Адице ради се у улицама Васка Попе и Славујевој, у Ветернику у Школској, у Футогу у Улици цара Лазара, у Бегечу у улицама Бранка Радичевића, Ослобођења и Нова 1.
У Руменки су у току радови у Улици Нова 12, док су претходних дана изведени радови и у улицама Данила Киша и Каналској, у овом насељу.
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције апелује на све учеснике у саобраћају да имају стрпљења и разумевања, те да посебну пажњу обрате на саобраћајну сигнализацију.
Поред наведених радова на улицама града поједине улице у Сремској Каменици и на Ченеју ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Ако сте ипак одлучили рецимо да престанете да пушите овог понедељка можете то и да учините.
Нова радна група за одвикавање од пушења ће се формирати данас од 18 часова у Дому здравља „Нови Сад“, објекат у Руменачкој бр. 102, приземље, соба број шест. Фото: Pixabay/cherylholt  
Школа траје пет дана и потпуно је бесплатна.
У Српском народном позоришту можете погледати представу „Берлински зид/Кад се мртви заиграмо живих“ од 21:00 час.
Публика ће моћи данас  да ужива у стиховима наших знаменитих песника, као и у различитим музичким жанровима, од шансоне, рок анд рола до домаћег и страног евергрина. Том музичко – поетском грађом уметници ће покушати, како кажу, да умију и одбране ове наше дане, те уочи наступа поручују. Концерт „Да, то су били дани“ од 20:00 часова у Свечаној сали Нис-а.
„Наш музичко-поетски кабаре јесте покушај да уочимо сродност различитих музичких и поетских традиција, оваплоћених кроз баштине разних стваралаца, и да се у овим данима присетимо шта је некада, не тако давно, значило говорити и певати за сва времена. Музика и поезија су језици којима је човек најживље огласио оно најтананије у тајни свога постојања. Од тога колико смо кадри да тај глас чујемо и препознамо, колико смо му сагласни, зависи и то како се оглашавамо у свом трајању“.
Поред Небојше Дугалића и Бориса Пинговића на сцени су Нина Ћосић и Воја Савић.
У „Магацину“ вечерас можете уживати уз Ивану Штрбац и Милана Петковића. Резервације и информације на број 064/322 31 31.
Уживајте!
Opera P. I. Čajkovskog „Evgenije Onjegin“ premijerno u SNP-u

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Понедељак, дан великих одлука или празних обећања? (понедељак, 27. март) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.