Мало кише, пуно смеха и добрих вибрација овог последњег мајског викенда у Новом Саду! (27. и 28. мај)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 07:00

Мало кише, пуно смеха и добрих вибрација овог последњег мајског викенда у Новом Саду! (27. и 28. мај)

Када дође викенд свима нам је у глави да се одморимо и да се проведемо најбоље могуће! Пуно жеља и дешавања, а само два дана викенда. Куда за викенд? Шта обући? Где ићи? Коју представу погледати? Ми смо за вас истражили све, а на вама да је направите викенд план и да имате викенд за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << памћење. Фото: Градске инфо Ево шта вас очекује у Новом Саду овог викенда:
У суботу и недељу се очекује слабија киша, а температура ће бити од 14 до 24 степени.
Овог викенда, 27. и 28. маја у Петроварадину одржава се „Базар Солидарности“, а поводом десете годишњице Родитељске куће. Догађај, који ће пратити богат забавни програм, биће организован на адреси Прерадовићева 138, Петроварадин, у дворишту НУРДОР Родитељске куће, Свечано отварање заказано је за данас у 13:00 часова.
Догађај којим ће се обележити 10. годишњица намењен је свима, од најмлађих до најстаријих Новосађана и гостију.
Базар солидарности је замишљен не као још један у низу догађаја за јавност, већ као истински позив на солидарност целом друштву.
Сви који буду дошли, осим што ће уживати и бити поносни на себе јер раде нешто добро, моћи ће својим донацијама и симболичном куповином предмета који ће бити изложени на Базару,  да подрже рад НУРДОР-а. Сада, можда више него икада, важно је да мислимо једни на друге и пре свега да пружамо подршку оним малим људима међу нама који не могу сами.
Детаље Базара и више информација пронађите на Фејсбук страници организатора.
Љубитељи музике, фолклора, обичаја и традиције могу уживати и препустити се свим чулима јер се  јубиларна 25. Европска смотра српског фолклора дијаспоре одржава у дворани СПЕНС-а, 27. и 28. маја.
Фото: Градске инфо На фестивалу учествује 45 ансамбала, и то 35 ансамбала у такмичарском и 10 у ревијалном делу програма.
Програм такмичења можете потражити на сајту организатора.
Јуче је у Карловцима почео „Фестивал куглофа“ који траје и данас и сутра. Вођени идејом да се од заборава сачува традиција и култура Подунавских Шваба, али и свих суграђана који негују дух толеранције и добросуседства, по којима је Војводина нашироко позната, Фондација “Завичајна кућа” и Удружење грађана “Петроварадин Медиа” са великим ентузијазмом другу годину заредом организован је Фестивал куглофа у Сремским Карловцима.
Фото: PrtSc/Facebook.com
Посебно место у немачкој кухињи заузимао је колач куглоф, некада неизоставна посластица на недељној трпези и бренд општине Сремски Карловци.
Управо због тога, главни догађај на фестивалу је такмичење у прављењу куглофа, где стручни жири оцењује и награђује три најуспешније припремљена колача.
Последњег фестивалског дана, произвођачи три прволасирана куглофа, израђиваће куглофе на Излагалишту, пред публиком а према рецепту који је учествовао у оцењивању и освојио једно од три прва места. Целодневна поставка сајамско – туристичког карактера обухвата излагање куглофа, карловачких вина и бермета, зачинског биља, сувенира, антиквитета, ручних радова и старих занатских производа.
Током три фестивалска дана биће организоване ревије народних ношњи и одевних предмета произведених у техници старих заната, наступи музичких ансамбала, изложбе и друге интересантне активације.
Више детаља о програму фестивала можете погледати на Фејсбук страници организатора.
Фото: Градске инфо У Позоришту младих наши најмлађи могу да погледају две представе: Субота, 27. мај
Представа „Мачак у чизмама“ од 11:00 часова Недеља, 28. мај Представа “ Весели музичари“ од 11:00 часова Одрасли могу да погледају у недељу, 28. маја представу „Покојник“ од 19:30 часова, и представу „Крзнена Венера“ од 20:00 часова.
У Музеју Војводине оба дана викенда одржава се програм за децу. Данас од 11:00 часова биће одржана луткарска представа Театрића Музеја Војводине „Ау, што је лепа млада!“.
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Шта се десило када су се Јуца и Васа заљубили на вашару, да ли су њихови родитељи одобрили ту љубав, и која је улога проводаџије Станоја?
Позивамо вас да погледате представу и чујете причу о експонатима са етнолошког дела сталне поставке Музеја Војводине., који причају о свадбеним обичајима.
Програм је намењен деци узраста од 5 до 10 година.
Напомена: Пријаве су обавезне на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
У недељу од 11:00 часова биће одржана играоница за децу „Руке перем брашно сејем за децу узраста 5-10 година.
Инспирисани  изложбом деца ће сазнати како из семена настаје биљка, како се млело  жито и добијало брашно, које су се алатке коришћенe и још много тога.
У креативном делу деца ће сејати брашно, правити и ветрењаче. Играоницу воде Владимира Станисављевић и Татјана Љубојевић, музејски педагози.
Пријаве су обавезне на мејл адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs.
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Позориштанце „Театрило“ се преселило на отворен простор. Ове недеље у ресторану Пикник наши најмлађи ће моћи да уживају у  представи „Успавана лепотица“ од 10:00 часова.
А како нам смеха све више треба, не смемо заборавити да вам поменемо да је у Герили у недељу загарантован.
Вече стенд ап комедије, на репертоару су „Мушко женски односи“.
Последње вече мушко женских односа у овој сезони. Екипа стандардна чланови наше организације Небојша Грујић, Душан Варничић, Жарко Медар Цуба,а овог пута са нама је и сјајни Срђан Слијепчевић из Зрењанина.
Можете чути приче као што су деца, брак, шопинг, Сремице и многе друге.
Уживајте!
Zašto je baš Nojeva golubica simbol Novog Sada i koja je uloga golubova danas

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мало кише, пуно смеха и добрих вибрација овог последњег мајског викенда у Новом Саду! (27. и 28. мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.