Дан за споразумевање на француском и дегустацију француских специјалитета (среда, 27. септембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2023, 07:00

Дан за споразумевање на француском и дегустацију француских специјалитета (среда, 27. септембар)

Ову среду обележиће Дани француског језика који се обележавају у СКЦНС Фабрици. Фото: Градске инфо У окружењу промењивог историјског контекста и нестабилности циркуског живота, “Дуел” доводи у питање моћ подршке, сарадње и колективног рада у супротности са сукобима и неслогом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који воде ка осамљености и индивидуализму.
Употребом партнерских акробација понуђене су једноставне акције као што су додир, гурање и скок, и тиме је створено окружење где је у фокусу сваки гест који утиче на други – изазивајући ланчану реакцију. Свако мало трвење, лапсус или поглед је важан и ствара нову атмосферу, у једном тренутку пуну подршке, а у другом пуну сукоба и ривалства.
Овај процес испитује феномен двобоја тј. “Дуела”. Извођачи физичком акцијом изазивају друге и себе, користећи своје циркуске дисциплине. Понекад играју један против другог, а понекад одаберу да играју заједно. Њихов избор захтева жртве по цену њихове части. Учесници дуела иду за својим циљевима, али и прихватају пораз.
Како бисте данас имали прави француски доживаљај препоручујемо и да посетите неке од ресторана са изузетном француском кухињом:
Први од њих је ресторан „La petite cuisine/Мицина кухињица“, који се некада звао „La petite cuisine“, а сада носи назив Мицина кухињица и служи француску клопу. Међутим без обзира како се ресторан зове, ако потражите франуске ресторане на интернету, овај ће вам се дефинитивно понудити. Ресторан се одувек налази на истој адреси – Бранимира Ћосића 15. Познат је по томе што нуди и посни, и вегански мени, поред месног. Ресторан служи разне врсте француских потажа: пурпурни потаж од црвеног купуса, потаж од тиквица, затим потаже од карфиола и бадема, целера и лимуна, потаж од шаргарепе и црвеног сочива, итд. Овде такође можете пробати неке необичне специјалитете попут пилећег белог меса у сосу са плавим сиром, орасима и свежом рибизлом, као и кремасту паленту кувану у биљном млеку са буковачом. Други ресторан који у свом менију служи доста француских специјалитета јесте „Kalem by Zak“ који се налази у склопу Пупиновог хотела у центру града. У овом занимљивом менију пронаћи ћете одлична предјела која наликују на француска, попут муса од плавог сира, муса од бурате, муса од димљеног лососа, али и јела попут похованог сира “Camembert” са џемом од бруснице. Највиша дневна температура данас ће износити око 26 степени, тако да је пред нама веома леп дан, само треба да одлучимо како најбоље да га искористимо!
Automobilom na izlet u Budimpeštu – gorivo, putarine, parking i svi detalji koje morate znati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дан за споразумевање на француском и дегустацију француских специјалитета (среда, 27. септембар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.