Да ли је четвртак дан за новотарије? (четвртак, 27. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 07:01

Да ли је четвртак дан за новотарије? (четвртак, 27. април)

Четвртак добар дан за учење нечег новог и размишљање о неким новим циљевима. Четвртком се праве планови, а будући да је дан пре петка, са собом носи и неку дозу оптимизма и добре енергије, па се четвртком и излази и проводи. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује у Новом Саду овог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << четвртка: Четвртак ће бити нешто ведрији од претходних дана, највиша дневна температура ће бити 16 степени, а најнижа 3 степена.
Рекли смо да је четвртак идеалан дан за учење и за истраживање нових ствари.
Данас можете да откријете много интересантних ствари: Наставља се циклус научно-популарних предавања „Очи у очи са науком”
Са почетком у 19:00 часова, на предавању „Алгебарске једначине кроз историју” др Небојше Мудринског откријте шта је довело до развоја оног што се данас назива апстрактна алгебра, као што су теорија група, прстена и поља.
Фото: КС Свилара Промоција књиге „Живот у шуми“ у Културној станици Еђшег у 18:00 часова Некадашњи тренер више државних атлетских репрезентација и власник неколико компанија одрекао се свега у замену за мир и живот у шуми.
Фото: PrtSc/edjseg.kulturnestanice.rs Животну причу Николе Борића, која је завршила на британском „Channel 5“ када је водитељ Бен Фогл одлучио да направи серијал о „Робинзону с Папука”, сада имате прилику да чујете у културној станици.
Како тврди аутор ово аутобиографско дело посветио је свима онима који осећају потребу за животном променом и повратку природи, али још увек нису скупили храбрости за тако нешто.
Забележите у свом календару и не пропустите ову јединствену промоцију књиге.
Путописно – документарно предавање „Намасте, Индијо!“ у Дигитално омладинском центру од 19:00 часова Фото: Pixabay/murtaza_ali Моника Маширевић, савремени номад 21. века, са пута дугог више хиљада километара, бележећи речју (дневне белешке) и сликом (фотографски), доноси нам нову причу о пределима, људима, градовима, историји, о целој Индији. Моникину причу можете чути данас у Дигиталном омладинском центру.
Овог пута, посетила је индијскe државe: Утар Прадеш, Утараканд и Раџастан. 
Путујући сама, како то већ годинама ради, фотографисала је најзначајније знаменитости, тврђаве, палате, грађевине; те посетила многе уметничке радионице, древне храмове, ашраме, породице… 
Публика ће са Моником поново пропутовати „пинк ситијем„, пустињом Тар и градом Џајсалмером, видеће Таџ Махал и Агру, као и Ришикеш, Харидвар и Хималаје.
Камерата у новосадској Синагоги Фото: PrtSc/new.gigstix.com
Камерата Нови Сад ове године обележава 35 година од оснивања и први у серији концерата којим прославља овај значајан јубилеј биће посвећен младим талентима – најбољим студентима Академије уметности и ученицима музичке школе „Исидор Бајић“ који ће наступити као солисти са овим нашим реномираним ансамблом. Концерт почиње од 20:00 часова.

Фото: Wikimediacommons/Balkan Photos У Српском народном позоришту можете погледати од 20:30 часова представу „Неодустајање“.
Позориште младих на свом репертоару има представу за децу „Јежић Жожо“ од 18:00 часова.
ЈКП водовод и канализација најавили су део Адамовићевог насеља остаје без воде. ОВДЕ погледајте које улице данас неће имати воде до 16 часова.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
У Герили је вечерас вече резервисано за жене. Од 20:30 часова наступају жене са наступом „Жене које причају“.
Јагода Јовановић, Ана Златановић и Јелена Мандарић ће вас насмејати до суза са женским проблемима.
Информације и резервације на број: 064/2696081
Ако сте жељни добре свирке и одличног провода онда вечерас правац „Магацин“. Вечерас наступа „Реформа бенд“.
Резервације и информације на број: 064/322 31 31.
Уживајте!
Sledite novosadski vinski put i otkrijte najukusnija vina regije!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је четвртак дан за новотарије? (четвртак, 27. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.