Градоначелник Ђурић: У ОШ “Васа Стајић” уложено 262 милиона динара, Медицинска школа добија 16 нових учионица

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 13:02

Градоначелник Ђурић: У ОШ “Васа Стајић” уложено 262 милиона динара, Медицинска школа добија 16 нових учионица

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић данас је обишао Основну школу „Васа Стајић” где се приводе крају радови на фискултурној сали, а потом и Средњу медицинску школу „7. април” на којој се изводе радови на проширењу капацитета објекта школе. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Данас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо обиласком Месне заједнице “7. јули” посетили две школе. У Медицинској школи се одвијају радови на градњи објекта који ће имати око 1850 квадрата. У питању је 16 учионица и 16 кабинета, који су намењени за практичну наставу. Школа ће имати 68 кабинета и учионица. За далеко боље функционисање 1650 ученика“ – рекао је Ђурић и додао да је вредност инвестиције је око 400 милиона динара.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Градоначелник истиче да директор Средње медицинске школе може да се поноси како ће школа изгледати у будућности када се све заврши.
„Извођач радова каже да на завршетак радова можемо да рачунамо средином августа, како би ученици могли од 1. сепрембра да иду у школу у нови објекат. Иза Медицинске школе се гради и фискултурна сала, која има око 180 квадрата, намењена за вежбе моторике. Директор може да буде поносан како ће школа изгледати за пар месеци, а после тога и ученици који ће је користити“ – пренео је градоначелник.
Основна школа „Васа Стајић”, која се простире на 2000 квадрата, ускоро добија фискултурну салу од 650 квадрата. „Што се тиче основне школе, коју смо обишли, ради се фискултурна сала. Школа има око 2000 квадрата, док само сала има око 650 квадрата. Такође, сала има трибински простор, свлачионице, као и кабинет и две летње учионице које се налазе напољу. Оно што је битно, сам објекат школе је повезан са салом, како то зову “топла веза” да ђаци не би ишли преко дворишта. Вредност инвестиција је 262 милиона динара“ – ракао је Ђурић и додао да је радове раније обилазио са тадашњим градоначелником Милошем Вучевићем.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Градоначелник је предложио да следећи радови у оквиру школе буду у делу партера.
„По мом мишљењу, партер треба да се уради, некако је “пуст”. Сматрам да би требали да зовемо Јавно комунално предузеће “Градско зеленило” како би се тај простор озеленио „– рекао је градоначелник.
Градоначелник је истакао следеће радове које очекују мештани овог дела града, као и то да су недавно посетили радове на вртићу у Улици Мише Димитријевића који ће моћи да прими 235 малишана. „Ове године у фебруару смо обишли радове на вртићу, у Улици Мише Димитријевић. Начелница каже да ће се то завршити пре рока, а рок је био крај ове године. У блиској будућности имаћемо прилику да упишемо 235 малишана. Инвестиција износи 300 милиона динара“ – рекао је градоначелник и додао:
„У оквиру Месне заједнице у плану су радови на две улице, чија ће вредност износити 300 милона динара. У плану је саобраћајни и инфраструктирни део. Од 2012. године овде смо уложили 2.5 милијарде динара. Такође, објакат Месне заједнице у Улици Цара Душана је реновиран, простире се на 130 квадрата, ту се налази клуб пензионера, који функционише у оквиру геронтолошког центра. Радили смо бициклистичке стазе, системе за заливање“ – подсетио је градоначелник и додао да у овом делу недостају ствари као што су канте, клупе, мали спортски терени, урбане целине, као и реконструкција пешчких стаза.
Улица прича причу: Змај Огњена Вука (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Ђурић: У ОШ “Васа Стајић” уложено 262 милиона динара, Медицинска школа добија 16 нових учионица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.