На добровољно служење војног рока испраћено 26 кандидата, овог пута три девојке

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 15:57

На добровољно служење војног рока испраћено 26 кандидата, овог пута три девојке

Центар Министарства одбране Нови Сада приредио је свечани испраћај 26 кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем и војно-стручнио оспособљавање за резервне официре. Фото: nsuzivo.rs На свечаном пријему присуствовао је заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и пожелео им да у наредних шест месеци стекну што више знања и искуства која ће им значити било да се определе за позив професионалног војника или да обављају друге цивилне послове.
„Град Нови Сад препознаје значај војске Републике Србије и да нас ванредне ситуације, елементарне непогоде увек опомену на то да војска није само оружана сила која делује у случају рата“, истакао је Црнобарац.
Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад потпуковник Драган Димоски нагласио да одласком на служење војног рока момци и девојке показују да настављају традицију својих очева, дедова и прадедова и традицију народа који су живели на овим просторима.
Фото: nsuzivo.rs „Данас смо на одслужење војног рока упутили 26 кандидата од чега 21 на добровољно служење рока са оружјеми пет на војно-стручно оспособљавање за резервне официре. Успели смо да одржимо континуитет у броју кандидата које упућујемо на одслужење војног рока у септембарском року“, рекао је Димоски и додао да у овом року упућују три девојке на служење војног рока.
Кандидаткиња Кристина Машић наглашава да је дете официра и да већ ради у служби Војске Србије као цивилно лице.
„Амбиције су ми да се активирам као резервни официр и да допринесем развоју. Након завршеног војног рока очекујем запослење и даље напредивање“, рекла је Машић.
Uprkos velikoj šteti koju je škola podnela, danas je održan svečani prijem prvaka u OŠ“ Desanka Maksimović“ u Futogu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На добровољно служење војног рока испраћено 26 кандидата, овог пута три девојке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.