Најслађи мајски петак је стигао! (петак, 26. мај)

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Maj.2023, 07:01

Најслађи мајски петак је стигао! (петак, 26. мај)

Овог петка нас очекују пљускови, и највиша дневна температура до 24 степена, најнижа дневна температура ће бити у јутрњим часовима 14 степени. Али поред пљускова очекују нас многа дешавања у Новом Саду, нека су веома слатка. Фото: Градске инфо Ево шта вас очекује овог петка у Новом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Саду: Овогодишње „Стеријино позорје“, почиње данас и траје до 3. јуна у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Стеријино позорје, као стални фестивал домаћег драмског текста, такмичарског карактера, установљено је 1956. године у оквиру обележавања и прославе 150. годишњице рођења и 100. годишњице смрти великог српског комедиографа Јована Поповића Стерије.
На фестивалу могу учествовати професионална позоришта и групе из земље и иностранства с представама рађеним по текстовима наших писаца, као и домаћа позоришта са представама рађеним по текстовима страних писаца.
Програм фестивала можете потражити на званичном сајту Позорја.
У Позоришту младих можете погледати две представе: Представу „Како сам се надала добро се (ни)сам удала“ од 19:30 часова.
Урнебесна комедија „Како сам се надала добро се (ни)сам удала“ са нашим прослављеним комичарима Натасом Аксентијевић и Пеђом Дамњановицем у главним улогама говори на духовит и допадљив начин о животном путу једне сасвим обичне жене у потрази за савршеном љубављу и типичним мушкарцима које је на том путу сусретала.
Фото: new.gigstix.com Представу „Сладолед“ од 20:00 часова.
Сладолед је представа која прати живот мајке и ћерке, почевши од ћеркиног детињства и мајчине младости до мамине старости у дому, говорећи о најважнијем односу у животу једне жене, односно мајке и ћерке.
Поред сладоледа у Позоришту младих у Карловцима данас почиње један сладак фестивал, у сваком смислу те речи. Вођени идејом да се од заборава сачува традиција и култура Подунавских Шваба, али и свих суграђана који негују дух толеранције и добросуседства, по којима је Војводина нашироко позната, Фондација “Завичајна кућа” и Удружење грађана “Петроварадин Медиа” са великим ентузијазмом другу годину заредом организују Фестивал куглофа у Сремским Карловцима који ће се одржати од 26. до 28. маја 2023.
Фото: PrtSc/Facebook.com Више детаља о програму фестивала можете погледати на Фејсбук страници организатора.
Након недавно одложеног концерта, у наш град стижу вечерас бендови „Proto tip“ и „Sitzpinker“ у СКЦНС Фабрика. Фото: PrtSc/new.gigstix.com Врата Фабрике и билетарница отварају се у 20 часова, а концерт ће почети у 21 час.
Обавештавамо суграђане да ће у наредном периоду у неким деловима Града доћи до измена режима саобраћаја. На Тргу Коменског и у Школској улици вршиће се радови на реконструкцији вреловода који ће се одвијати по фазама. Прва фаза подразумева привремену забрану одвијања саобраћаја у делу Школске улице, од бр. 1 до Трга Коменског, као и у делу Трга Коменског, непарна страна и парна страна испред кућних бројева 6, 8 и 10. У оквиру прве фазе одређује се и измена режима саобраћаја на тротоару на Булевару ослобођења испред кућног броја 78.
Апелује се на суграђане да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију у зони извођења радова.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Уживајте!
Da li se kaže sataraš ili bećarac? Da li je uopšte u pitanju isto jelo?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најслађи мајски петак је стигао! (петак, 26. мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.