Овог викенда почиње зимска бајка у Новом Саду! (25. и 26. новембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 08:00

Овог викенда почиње зимска бајка у Новом Саду! (25. и 26. новембар)

Стигли смо до последњег викенда у месецу новембру. Иако последњи у овом месецу ништа мање није вредан. Викенд који је пред нама је створен за уживање и добар провод. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:
Од ове суботе, 25. новембра можете уживати у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << магији која ће се задржати на тргу слободе до 26. децембра.
Данас се отвара Новосадски Зимзоленд. Фото: Facebook.com Празнична атмосфера ће бити употпуњена разноврсним програмом који ће сваког дана окупљати стотине посетилаца.
У  кућицама које ће бити постављене на тргу посетиоци ће имати прилику да пробају кувано вино, разна пива, храну специфичних укуса, као и да купе сувенире и новогодишње украсе.
У свакој кућици чучи један мали, божићни свет који својим мирисима и укусима враћа на најушушканија места у сећању.
Фото: Градске инфо Поред магије, овог викенда очекује нас и много добре музике. Бунт рок фестивал, 25. новембра у КС Свилара
Канда Коџа и Небојша + E-Play + Bunt Showcase. БУНТ рок фестивал је настао (2015.) из емисије  – најдуговечније телевизијске рок емисије у региону, која постоји у континуитету на РТС-у већ 20 година.
Фото: new.gigstix.com Седмо издање БУНТ рок фестивала – својеврсне националне музичке платформе за афирмацију нових аутора и бендова и освежавање домаће рок сцене одржано је у јуну 2023.
CON представља једнодневни showcase који це се одржати 25. новембра од 20:00 часова у КС Свилара, Нови Сад, а у ком ће учествовати три победничка бенда Бунт фестивала и три већ афирмисана бенда који су уједно и велики пријатељи фрстивала.
Напомена: Сав приход организатора, биће дониран у хуманитарне сврхе!
Журка „Драги Браво“ у Хали 2, субота, 25. новембра
Фото: new.gigstix.com Ова журка ће бити нешто посебно, с најбољом музиком, сјајном атмосфером и пуно забаве за све госте. Очекујте најбоље ДЈ-еве, светлосне ефекте, визуелне пројекције и невероватну забаву која ће трајати до јутра.
Не пропустите прилику да будете део ове јединствене журке и доживите незаборавно искуство које ће се препричавати дуго времена.
Дечји годишњи фолклорни концерт КУД-а „Нера” Нови Сад
Дечји годишњи фолклорни концерт КУД-а „Нера” Нови Сад одржаће се у суботу, 25. новембра 2023. на позоришној сцени Гимназије „Лаза Костић” у Новом Саду (Ул. Ћирила и Методија 16) са почетком у 18 сати.
Сем домаћина, који чине две групе дечјег састава КУД-а „Нера“ Нови Сад под уметничким вођством Мирјане Вукчевић и Драгане Јакшић, наступиће још и гости: КУД „Младост” Лединци и КУД „Милан Мића Сучевић” из Житишта.
Прослава 20 година Београдског барока у недељу, 26. новембра у КС Еђшег
У Културној станици Еђшег биће одржан концерт Београдски барок, реномираног домаћег музичког ансамбла који се бави историјски информисаном извођачком праксом западноевропске музике 17. и 18. века изводећи репертоар на копијама инструмената из тог периода.
Концерт почиње у 19:00 часова, а улаз је СЛОБОДАН.
Фото: Градске инфо
Фестивал фолклора Срба из региона 26. новембра у Српском народном позоришту од 18:оо часова
Фестивал фолклора Срба из Крајине, Републике Српске и Федерације БИХ је репрезентативна манифестација која чува и негује нематеријално културно наслеђе Срба из региона. Основни циљ Фестивала је презентација, преношење и очување изворне крајишке игре, песме и плеса.
Фото: snp.org.rs Организатори фестивала су Савез Срба из региона и Завичајно удружење „Сава Мркаљ“. Фестивал се реализује у Српском народном позоришту у Новoм Саду, на Великој сцени Јован Ђорђевић.
Фестивал је ревијалног карактера и окупља велики број културно-уметни­чких друштава Србије, које чине Срби пореклом из региона, и који уз игру и песму евоцирају успомене и одржавају животну нит са завичајем.
Широм Србије, а нарочито Војводине, данас активно ради велики број културно-уметничких друштава и певачких група које негују бисере српске изворности.
Фестивал окупља преко 300 учесника, чланова културно-уме­тни­­­чких друштава. Поред КУД-ова из Србије учествују и КУД-ови из Хрватске, Републике Српске и Федерације БИХ, који раде на очувању културног наслеђа Срба у региону а који и даље живе на тим просторима.
Циљ фестивала је да афирмише рад тих културно-уметничких друштава и да домаћој јавности покаже да у региону и даље постоји свест за очувањем културе и традиције Срба.
Фестивал је од изузетног значаја за очување српског културног наслеђа, како Срба из региона, тако и Срба у Србији.
Улаз је БЕСПЛАТАН.
Репертоари у позориштима за овај викенд: Српско народно позориште:
Субота, 25. новембар од 19:30 часова представа „Лажа и паралажа“ Позориште младих:
Субота, 25. новембар од 11:оо часова представа „Прадевојчица“ и од 19:оо часова представа „На вуковом трагу“ Недеља, 26. новембар од 11:00 часова представа „Ко је рекао мјау“ и од 19:оо часова представа „Коралина“ Театар 34
Субота, 25. новембар монодрама „Лала“ младог и перспективног глумца Стефана Остојића од 20:оо часова Театрило
Недеља, 26. новембар представа „Побуна лутака“ од 17:00 часова Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина“ обавештава посетиоце да ће због хокејашког турнира овог викенда  бити измењен распоред грађанских смена клизања. Фото: Pixabay/ guvo59 Грађанима ће дворана бити на располагању у следећим терминима:
Субота, 25. новембар
НЕМА СМЕНА
Недеља, 26. новембар
Од 18.00 до 19.30
Од 20.00 до 21.30
Уживајте!
Iza poznate novosadske dobrotvorke Marije Trandafil ostala su mnoga zdanja, a „Kuća kod ikone“ jedno je od njih (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овог викенда почиње зимска бајка у Новом Саду! (25. и 26. новембар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.