Последњи уторак у јулу нам доноси пад температуре, кишу, грмљавину и олују! (уторак, 25. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 07:00

Последњи уторак у јулу нам доноси пад температуре, кишу, грмљавину и олују! (уторак, 25. јул)

Последљи уторак у овом месецу ће бити веома топао током дана, а предвече и увече се очекује јака олуја и нагли пад температуре. Како су олује у последњих недељу дана постале чести гости Новог Сада није лоше да вам скренемо пажњу на пар ствари. Фото: Градске инфо Данас температура >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће се кретати од 22 до 34 степена. У другом делу дана, очекују се пљускови с грмљавином, град, олујни ветар и пад температуре за 10 до 15 степени.
 У наставку прочитајте шта не би требало да радите током олује и грмљавине да бисте остали безбедни.
Немојте пуштати воду Никада не би требало да се туширате или купате, перете судове или да имате било какав други контакт са водом у свом дому током олује. Пошто гром може да путује кроз водоводне водове, амерички центри за контролу и превенцију болести саветују да је најбоље избегавати све активности које укључују контакт са водом током грмљавине. Међутим, наводе да би ризик од удара грома који путују кроз водовод могао бити мањи ако се металне цеви замене пластичним.
Немојте остати напољу или близу прозора Не прилазите прозорима и вратима или балконима и не лежите на бетонским подовима. Немојте користити електронске уређаје Савет центра је и да за време грмљавине не користите ништа што је у том тренутку прикључено на електричну утичницу, као што су рачунар и мобилни телефон.
Останите у кући чак и након грмљавине Стручњаци саветују да се пре олује уклоне трула и сува стабла и гране које ветар лако ишчупа из корена и које могу повредити људе или оштетити имовину. Након невремена, препоручљиво је остати у затвореном простору најмање 30 минута након завршетка грмљавине и бити у затвореном за време грмљавине: у кући, згради или аутомобилу.
Не приближавајте се дрвећу Цивилна заштита је такође упозорила да током грмљавине, ако сте већ на отвореном, избегавате заклон испод високих изолованих стабала на отвореном простору, а такође су плаже, отворена поља и врхови брда или планине изузетно ризична подручја.
Акција прикупљања крви у центру Новог Сада планирана за данас одложена због најављеног невремена.
 Поред ове акције и многа друга дешавања су отказана у нашем граду због невремена, тако да вам саветујемо да останете код куће или на неком сигурном месту.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте и чувајте се!
Ukoliko vam je potrebna tišina, mir i hladovina ovo su neke od obližnjih destinacija koje možete posetiti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Последњи уторак у јулу нам доноси пад температуре, кишу, грмљавину и олују! (уторак, 25. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.