Зашто данас Новосађани неће ићи у позориште? (среда, 24. мај)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 07:02

Зашто данас Новосађани неће ићи у позориште? (среда, 24. мај)

Осећате се заглављено усред среде? Сањате о викенду? Постоји тона откачених чињеница о среди које ће вас сигурно натерати да трећи дан у недељи видите у новом светлу. Да ли сте рецимо знали да је среда одличан дан за одлазак на љубавни састанак? Фото: Градске инфо И зашто и да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не изведете своју лепшу половину данас негде? Али морате да знате да је у позориште не можете одвести јер на репертоару Српском народног позоришта и на репертоару Позоришта младих нема представа ове среде.
Али немојте очајавати толико других дешавања има данас у нашем граду.
Истражили смо за вас шта се данас догађа у Новом Саду. Ово су само неки од предлога како да проведете ову среду. Изложба: Вајар Сретен Стојановић и простори тактилности Поводом 125 година од рођења Сретена Стојановића, академика, професора Факултета ликовних уметности у Београду и једног од најпознатијих југословенских вајара 20. века, Спомен-збирка Павла Бељанског реализује изложбу у сарадњи са Департман за уметност и дизајн на Департману за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду.
Изложба Вајар Сретен Стојановић и простори тактилности отворена је за посетиоце до 28. маја.
У 18 часова, у оквиру изложбе „Откривени свет илустрације Љубице цуце Сокић“, у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића биће одржано предавање у атељеу Рака Кројача ауторке др Драгане Ковачић, музејског саветника и кустоса Збирке графике и цртежа страних уметника Народног музеја у Београду.
Фото: ГЛУ поклон збирка Рајка Мамузића Тема излагања је рад Љубице Цуце Сокић у дечјим часописима „Полетарац“ и „Змај“.
Циркуска представа за децу “Бекство” Оливијеа Мејруа биће изведена у СКЦНС Фабрици у 19 часова. Фото: skcns.org

Перформер Матијас Пиле води нас кроз поетичан и бурлескни универзум кловна луталице, у циркуској представи која је намењена за целу породицу.
Оливије Мејру кроз лик Хектора, поново осмишљава амблематску фигуру кловна у немом биоскопу, у бурлескној традицији гегова, тикова и неочекиваних реакција. Губи контролу, налази се у неочекиваним ситуацијама, али увек тражи милост, у утопији бољег, поетичнијег света.
Као акробата, мимичар и плесач, Матијас Пиле лута кроз препреке свакодневног живота, са представом која савршено приказује невиност његовог хероја.
Овај комад изводи се уз подршку Француског института у Новом Саду и програма француске Владе Театроскоп. Улазнице за представу, по цени од 500 динара, моћи ће да се купе на билетраници Фабрике на дан извођења.
За децу до 14 година улаз је бесплатан.
Напомена: Како је број места ограничен, потребно је резервисати место слањем мејла на skcnovisad@gmail.com. У мејлу је потребно навести име, презиме и број места.
Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град? Свилара вас позива на још једну књижевну трибину у оквиру циклуса „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?“. Гост Културне станице Свилара данас у 19 часова је Фрања Петриновић, писац чији опус је у најужем смислу везан за Нови Сад.
Фото: Градске инфо Разговор води професор светске књижевности Владимир Гвозден.
Данас се обележава Међународни дан физичке активности у целом свету, а традиционално ће се обележити и у Новом Саду. Очекује се присуство преко 1.500 девојчица и дечака, као и њихових педагошких сарадника. Место одржавања је игралиште код касарне “Мајевица”. У 10.10 часова почиње прескакање вијача по узрасним категоријама, а у 10.45 часова почиње плес спортских вибрација.
Фото: Уступљена фотографија У случају лошег времена, манифестација се одлаже а организатор ће јавити путем смс-а
вођама група (учитељицама и васпитачицама) и путем друштвених мрежа, а као и путем интернет презентације организатора.
Програм манифестације: 09:45 часова пријава
10:00 часова отварање
10:10 часова вртићи
10:15 часова први разред
10:20 часова други разред
10:25 часова трећи разред
10:30 часова четврти раз
10:35 часова учитељице+васпитачице
10:40 часова плес
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Osoba zbog koje smo se zaljubili u Petrovaradinsku tvrđavu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто данас Новосађани неће ићи у позориште? (среда, 24. мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.