Конкурс за доделу награда за Данубиус младог научника отворен до 24. априла

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 09:15

Конкурс за доделу награда за Данубиус младог научника отворен до 24. априла

Аустријско савезно министарство за образовање, науку и истраживање и Институт за Дунавски регион и Централну Европу су 2011. године установили награду Данубиус, са намером да одају признање личностима са изузетним достигнућима у научној активности и резултатима у Дунавском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << региону. Фото: Градске инфо Конкурс за доделу Награда у 2023. години је у току и траје до 5. маја 2023. године. Награду ће примити 14 младих научника – једна награда за сваку земљу која је део Стратегије ЕУ за Дунавски регион (Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Немачка, Мађарска, Молдавија, Црна Гора, Србија, Словачка, Словенија, Румунија и Украјина).
Кандидати за награду „Danubius Young Scientist Award” могу бити из свих научних дисциплина. Кандидати се не могу сами предложити, већ их мора предложити њихова научна институција (универзитет, академија наука, истраживачка организација итд).
Висина награде је 1.350 евра за сваког добитника.
Универзитет у Новом Саду номинује кандидате за даље самостално подношење пријаве према финансијеру и припрема писмо препоруке које чини неопходни део пријавне документације. Документација за номинацију од стране Универзитета у Новом Саду се доставља на електронску адресу: nauka@uns.ac.rs.
Рок за достављање пријава на Универзитет је 24. април 2023. године.
Детаљније информације о начину пријављивања и потребној документацији објављене су у текстуКонкурса.
Univerzitet u Novom Sadu bogatiji za 60 doktora nauka i doktora umetnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конкурс за доделу награда за Данубиус младог научника отворен до 24. априла се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.