Да ли верујете да нам овог уторка неће требати кишобран? (уторак, 23.мај)

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 07:01

Да ли верујете да нам овог уторка неће требати кишобран? (уторак, 23.мај)

Слободно можемо да кажемо да смо већ навикли да нас сваки дан „обрадују“ пљускови. Али за данас  метеоролози најављују сунчан дан, максимална дневна температура биће 26 степени. Данас одложите кишобране и понесите само добро расположење са собом! Фото: Градске инфо Ево шта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нас очекује овог уторка у Новом Саду:
Градска библиотека у Новом Саду и Институт Конфуције позивају вас на изложбу калиграфије под називом „Кинески и српски пејзажи виђени четкицом кинеских сликара”. Калиграфија се сматра најважнијом уметношћу источне Азије и најпрефињенијом формом азијског сликања.ж
Изложба је уприличена поводом деветогодишњице рада Института и исто толико година успешне сарадње ових двеју институција. На изложби ћете имати прилике да видите радове двојице реномираних калиграфа из Кине, Лан Јаоа и Мо Сијаовеиа, насталих традиционалним методама осликавања, за које су инспирација били пејзажи из Србије. Такође, моћи ћете да чујете о аутентичним алатима и калиграфским методама, а будући да је изложба замишљена као интерактивна, из прве руке моћи ћете да посведочите настајању уметничких дела.
Сви изложени радови на овом јединственом уметничком догађају моћи ће да се погледају само на дан отварања изложбе у трајању од два сата. Изложба почиње у 18:00 часова.
Фото: Градска библиотека Позоришна представа „Зашто и како убити мужа“, урађена по мотивима књиге Антонија Амурија, а коју је на сцену поставио редитељ Раде Вукотић, биће изведена вечерас у 19:30 часова у Позоришту младих. Фото: PrtSc/pozoristemladih.co.rs Зашто и како убити мужа је урнебесна комедија о брачним односима.
Посебна драж ове представе, поред актуелне теме мушко – женских односа, јесте жива интеракција са публиком. Тема је неисцрпан извор инспирације, за редителје, глумце и гледаоце.
Прича је свевремена и интересантна различитим генерацијама.
Играју: Наташа Аксентијевић и Пеђа Дамњановић.
У Српском народном позоришту можете погледати две представе: Представа „Поетеса“ од 19:30 часова Мјузикл „Три“ од 20:00 часова Фото: PrtSc/snp.org.rs У 19:00 часова, у Галерији „Прометеј“ (Светозара Милетића 16, Нови Сад), биће приређена изложба цртежа „Хроничар Војводине, коју је приредио аутор Богдан Ибрајтер Тане.  У програму ће осима аутора учествовати и Даница Радовић и Зоран Колунџија, а улаз је бесплатан.
Фото: Галерија Прометеј Изложба „Нове наде“ оплемениће простор Културне станице Свилара у периоду од 23. до 28. маја. Отварању изложбе ученика првог разреда ликовних техничара посетиоци ће имати прилику да присуствују данас у 19:00 часова. Фото: КС Свилара Млади који ће своје радове изложити су: Грубишић Павле, Гаврилов Дуња, Габрић Никола, Докић Ксенија, Иванчевић Наташа, Ковач Оливера, Леви Мудрински Сара, Мојсиловић Лиа, Новаковић Анђелија,Пејовић Никола,Пекић Ана, Поснов Александра,Прецеп Јелена,Радишић Андрија,Салаји Вања, Суслова Алиса, Ирина Петрушина, Шевић Матеа, Кристина Рађеновић, Урош Лукић, Валерија Илиевска, Матеа Радовић и Нађа Пауновић.
Дођите да их подржите!
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
А због планираних радова на Прекидној комори, без воде ће од 8 до 11 сати бити насеље Буковац.
Уживајте!
Ко се скупља на „промаји“ и где се налази ово место у Новом Саду?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли верујете да нам овог уторка неће требати кишобран? (уторак, 23.мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.