Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 11:02

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за четвртак, 22. фебруар (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За четвртак, 22. фебруар за вас смо издвојили:  







View this post on Instagram















>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<

 
A post shared by Градске инфо | Gradske info (@gradskeinfo)


СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА НА ТРГУ СЛОБОДЕ Нови Сад ће данас први пут свечано обележити годишњицу рођења Светозара Милетића. Град Нови Сад у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања данас ће са почетком у 11 часова свечаном церемонијом обележити 198 година од рођења једнох од најпознатијих Новосађана и најзнаменитијих градоначелника у историји нашег града. Церемонија ће се одржати на Тргу слободе уз присуство државних званичника Владе Републике Србије као и градоначелника Новог Сада Милана Ђурића.
БРЗА ПРУГА НС-СУ Брза пруга између Новог Сада и Суботице биће готова до краја септембра,а њено пуштање у рад очекује се већ у децембру ове године, најавио је председик Републике Србије Александар Вучић. Ова пруга водиће до Будимпеште, до које ће путницима из Новог Сада требати око 90 минута вожње. Такође недавно је саопштено да је ова релација само део сада већ увећаног пројекта који предвиђа да ће се брзим возом моћи од Будимпеште до Атине.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАРКИНГА Из ЈКП “Паркинг сервис” најављују да ускоро почиње обнова паркиралишта на Булевару ослобођења, од Јеврејске до Улице Максима Горког. Планирано је да буде реконструисано око 3500 квадратних метара паркинга, а инвестиционо одржавање подразумеваће и изградњу прикључка за пуњач намењен електричним возилима. Радови би требало да почну након завршеног процеса јавне набавке која траје до 6. марта ове године.
НАСТАВАК АКЦИЈЕ ОЗЕЛЕЊАВАЊА ГРАДА Наставља се озелењавање Новог Сада. Како наводе из ЈКП “Градско зеленило” и даље је у току акција садње већ одраслог дрвећа у парковима и дрворедима. Током фебруара, само у Железничком парку пресађено је 55 великих садница, а до краја сезоне на више локација најављују укупно пресађених 100 одраслих стабала.
ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА Представу “Копелија” вечерас можете погледати од 19 часова на сцени Српског народног позоришта, док вас од 19 часова и 30 минута у истом позоришту очекује “Ревизор”. Сцене Позоришта младих вечерас ће бити резервисане од 18 часова за представу “Дебела” као и од 19 часова и 30 минута за комедију “Ташта не прашта”.
ВРЕМЕ Четвртак у Новом Саду топлији и мало ведрији у односу на јуче. Минимална дневна температура биће 3 степена, док нас максимално очекује 17 степени целзијуса. Дуваће слаб и умерен јужни и југоисточни ветар.
Најбољи избор најбитнијих и најзанимљивијих градских дешавања доноси вам сутра колегиница Даница од 10 часова ујутру.
Puno smeha, suši, pokloni i dobra zabava ovog četvrtka u Novom Sadu! (četvrtak, 22. februar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за четвртак, 22. фебруар (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.