Овог викенда пробудите сва чула! (субота, 22. јул и недеља 23. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 07:00

Овог викенда пробудите сва чула! (субота, 22. јул и недеља 23. јул)

Викенд je пред нама и коначно је тренутак да два дана утрошимо на квалитетне тренутке са породицом, Цела породица је на окупу, деца увек пуна енергије и жеље да трче, истражују, посматрају и уживају а родитељи у паници шта да организују и где да воде децу. Ми смо ту као и увек да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вам помогнемо. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду и околини: Черевићвил ове суботе у Черевићу! Манифестација за сва чула. Занатска пијаца се одржава на пијаци у Черевићу, на којој произвођачи деликатеса, винари, пивари, произвођачи ракије и уметници из Черевића заједно излажу своје производе. Ово је место окупљања за хедонисте, предузетнике, уметнике и мале произвођаче.
Фото: PrtSc/Facebook.com Од 19:00 часова у суботу, 22. јула на пијаци у Черевићу очекују вас добри домаћини са разним делицијама. Негде између хране и пића, наћиће се и разне рукотворине.
Прилика да се добро проведете уз занимљиве тактове бенда „Two Fingers“.
„Дан Лазе Телечког” у част овог великана српског глумишта, са жељом да младим људима, честим посетиоцима улице која носи његово име, скренемо пажњу на његов значај и допринос српској културној сцени. Програм за суграђане који желе да присуствују је бесплатан.
17.30 часова Радионица за децу на отвореном: Луткарско позориште – Најчешће игране представе у дечијим објектима и установама али и у позоришним салама које не захтевају много сценског простора и технике. Лепе лутке, сценографија, добра музика и кореографија чине ове представе забавним, едукативним и узбудљивим за све малишане.
– Кроз интересантну радионицу водиће нас Сузана Аџић, глумица луткарског позоришта „Позориште из кофера” која ће малишане упознати са интересантним ликовима из бајки, израдом позоришних лутака, сценографијом и многим другим занимљивостима везаним за луткарско позориште.
Локација радионице – у улици Лазе Телечког (у близини „Лазиног салаша”)
Фото: PrtSc/communications.rs 18.00 часова Предавање кроз вођену туру: „Улица прича причу Лазе Телечког” – Причу о животу Лазе Телечког – глумца чије име носи једна од најпознатијих новосадских улица, кроз интересантну вођену туру, испричаће Биљана Милошевић, туристички водич.
Време састанка: 22.7. у 18.00 ч испред Српског народног позоришта
19.00 часова Свечано отварање изложбе у улици Лазе Телечког уз музичку пратњу – Јожеф Ритер, клавир
– Оливера Болта, глас
Освежење и дегустација на „Лазином салашу”.
Наши најмлађи и родитељи могу овог викенда да се добро проведу и да уједно и буду хумани. Ново културно насеље вас позива на дружење у суботу, 22. јула са почетком од 16.30 часова. Локација је парк „Међу брезама” у улици Бате Бркића 24 са дворишне стране. У питању је хуманитарни догађај са циљем прикупљања средстава за девојчицу Зару Урукало.
Програм у суботу почиње у 16.30 дечијом представом Студија „Жељко Весељко” под називом „Мајмун Миша у земљи слаткиша”. Након чега од 17 часова програм наставља дечјом анимацијом „Столе Жбун и Авантура аниматори – Можда дође и неко на штулама”. Од 18 часова „Весна Марковић и њена Отворена читаоница” одржаће радионице за децу.
Програм прате:
-„Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине” и продајна изложба графика
-„Радни центар Шосо Милан Петровић” са продајном изложбом рукотворина креативне радионице
-„Ново културно насеље” и промоција публикације „Хоw то мобилност приручник”
Зара Урукало (4) је девојчица из Новог Сада која има дијагнозу ретке болести – Синдром кратког црева. Уз ову ретку болест, Зара има и церебралну парализу. Не може самостално да хода и иде уз придржавање родитеља са благо нарушеном шемом хода. Свакодневно иде на физикалне третмане и једном годишње на бањско лечење. Зара је ментално здрава девојчица, весела и дружељубива.
Њена и жеља родитеља је да буде здрава девојчица, да се игра са децом и да има детињство као и њени вршњаци.
За Зарино лечење неопходна су додатна новчана средства за скупе физикалне третмане, третмане локомат апаратом, хидротерапија, хипотерапија, хипербарична комора, дефектолошки и логопедски третмани, контролни и специјалистички прегледи.
Другари, немојте пропустити ни овог викенда радионице, представе и све остало што вам нуди „Новосадско Биг дечије лето“. Фото: PrtSc/bigcenters.rs Комплетан програм за овај викенд погледајтe OВДЕ.
Ако сте љубитељи плазме онда је Штранд ваша дестинација ове суботе. Испод „Моста слободе“ се спрема богат програм. Не пропустите овај јединствен летњи догађај испуњен забавом, изненађењима и неодољивим укусом Плазме!
У 11.00 часова на Штранду, испод „Моста слободе“.
Радионица за децу „Магичним путем слова“ Фото: Facebook.com/euipnovisad Радионица се одржава 22. јула у 16:00 часова у ЕУ Инфо Поинт-у Нови Сад (Бул. Михајла Пупина 17).
Намењено је деци узраста од 4 до 7 година.
Деца ће радити на развоју вештина неопходних за читање, а организује се у оквиру циклуса “Мала школа великих вештина”
Пријаве су обавезне, децу можете пријавити на следећем линку.
У недељу од 10:00 часова у ресторану Пикник вас очекује позориште Театрило са представом “Рибица и море“. Улаз је бесплатан.
Уживајте!
Limanska pijaca na Grbavici, Futoška pijaca kilometrima daleko od Futoga, i ostale nelogičnosti

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Овог викенда пробудите сва чула! (субота, 22. јул и недеља 23. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.