Новосадско музичко лето од 21. јуна до 3. јула

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 13:31

Новосадско музичко лето од 21. јуна до 3. јула

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је конференцији за новинаре поводом одржавања Новосадског музичког лета, које почиње на Светски дан музике – 21. јуна и први дан лета, концертом Војвођанског симфонијског оркестра и славног шпанског виртуоза на усној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хармоници Антониа Серана, под диригентским вођством маестра Алана Бјелинског из Хрватске. Фото: Град Нови Сад „Новосадско музичко лето је традиционална манифестација коју преко двадесет година организује Музичка омладина Новог Сада, настојећи и успевајући да приреди публици изузетно леп и атрактиван програм, на занимљивим локацијама у граду. 
Радује нас чињеница што ће у  наредним данима у  Новом Саду музика бити у центру пажње и што ће публика имати прилику да доживи оно најбоље у уметничкој музици и у интересантним концертима мало другачијег карактера. Угостићемо солисте из Шпаније, Русије, Хрватске и Босне и Херцеговине који ће са нашим најбољим ансамблима извести незаборавне концерте.
Град Нови Сад ће наставити да буде добар партнер организаторима и подржи њихове идеје, јер је реч о вредности која има општи карактер“, рекао је Далибор Рожић.
У име организатора секретар Музичке омладине Новог Сада Милан Радуловић је истакао да се из године у годину Музичка омладина труди да уз квалитетан музички програм верној публици подари и неки нови простор за извођење концерта. „Ранијих година смо радили у прелепом амбијенту врта Средњошколског женског дома у Николајевској улици, отворили смо врата Римокатоличкe Црквe светог Јураја у Петроварадину, а ове године, у ту сврху двориште „ОТП банке“ на Тргу слободе бр. 5, отвора своја врата за публику.
На Новосадском музичком лету наше суграђане очекује укупно шест концерата, уметничке, етно, џез и поп музике. На програму ће бити изведена популарна дела Астора Пјацоле, Феликса Менделсона, Џорџа Гершвина и других славних аутора.
Ове године биће организована и игранка, како би нас подсетила на време кад су оне биле популарне, и то уз музику једног од најславнијих бендова на свету свих времена, шведске групе „Аба“ коју знају и воле припадници свих генерација“, нагласио је Милан Радуловић и додао да ће се већина програма одвијати у прелепом дворишту „ОТП банке“ у строгом центру града, а један концерт у Синагоги.
Конференцији су присуствовати директор региона „ОТП банке“ Тања Бошковић, шпански виртуоз на усној хармоници Антонио Серано, диригент Алан Бјелински и директор Војвођанског симфонијског оркестра Роман Бугар. Улазнице за све концерте су у продаји на билетарници GigsTix-a у Тржном центру „Париски магазин“ и то радним данима и суботом од 9.00 часова до 19.30, као и он-лине на линку , као и два сата пре почетка концерта на месту његовог одржавања.
Ликовни круг: Епицентар уметничке сцене на Петроварадинској тврђави

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадско музичко лето од 21. јуна до 3. јула се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.