Интерактивни концерт за бебе у КС Еђшег, 21 јун

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 09:26

Интерактивни концерт за бебе у КС Еђшег, 21 јун

У простору Културне станице Еђшег 21. јуна од 17.30 часова одржаће се интерактивни концерт за бебе под називом „Музика и покрет као средство стимулације психомоторног развоја деце од нулте до треће године“ . Фото: КС Еђшег Пријавите се за учешће путем форме на линку.
Програм >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се састоји из два дела:
Први део чини Baby Artysh концерт. Интерактивни концерт за бебе и децу узраста од 0 до 3 године, Baby Artysh Извођачи: Бојана Дадић/ виолина, Емилија Петковић/ клавир, Неда Алексић/ водитељ активности. Програм Baby Artysh подразумева интерактивне концерте за децу од 0 до 3 године и родитеље. Програм је забавно- едукативног карактера у извођењу високошколованих музичких извођача. Концерти трају око 45 минута и подразумевају пажљиво одабране композиције класичне и дечије литературе и ауторске композиције писане посебно за програме концерата Artysh Lab– а.
Деца и родитељи слушају и учествују са реквизитима као што су дечије удараљке и шарене мараме. Концерт води један од чланова тима и проводи своју публику кроз низ активности и информација о нумерама које се изводе. Након концерта, деца имају прилику да се непосредно упознају са инструментима на којима је одржан концерт, уз помоћ извођача.
Други део програма би било предавање за одрасле (родитељи деце узраста 0 до 3 године и стручњаци). Предвиђено трајање је око 45 минута за излагања предавача и 15 минута за питања публике. Предавач Неда Алексић је специјалиста музичке уметности- пијанисткиња и докторанд у области примене програма музике и покрета као средства стимулације психомоторног развоја (Кинезиолошки факултет, Загреб и Медицински факултет, Београд).
Предавање Музика и покрет као средство стимулације психомоторног развоја деце узраста од 0 до 3 године је настало као производ проучавања досадашњих, спровођења сопствених истраживања, едукација и рада у оквиру креираних програма од стране предавача.
У свом досадашњем раду бавила се музиком прво као извођач. Успешно је наступала и као солиста и као камерни музичар и усавршавала се код клавирских педагога, у земљи и иностранству (Србија, Италија, Француска, Аустрија, Македонија, Хрватска, Норвешка). Након завршене специјализације, предмет клавир, почиње да се интересује за креирање и развој програма за децу раног узраста и оснива Уметничко удружење Artysh Lab.
У оквиру рада организације остварује сарадње са стручњацима из различитих области дечијег развоја и почиње и сама да се бави научним радом проучавајући утицај музике и покрета на развој деце у раном узрасту. Од 2019. године је докторанд на Кинезиолошком факултету у Загребу и тренутно је на завршној години доктората. Такође, едукантица је за стицање сертификата за примену програма музике и покрета, Далцрозе ритмике (Барселона, Шпанија).
Учествовала је на научним конференцијама: Психологија и музика- интердисциплинарна сусретања, Београд (2019), Национални научни скуп Естетски спортови- између уметности и спорта (2021), 9th International Scientific Conference on Kinesiology (2021), 5th International Conference of Dalcroze studies (ICDS5)- Dalcroze practice in diverse cultures, communities, and contexts (2021).
Zašto je Novi Sad vođa u ostvarivanju visokog nivoa obrazovanja?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Интерактивни концерт за бебе у КС Еђшег, 21 јун се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.